Hıdırellez Kültür Bayramı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hıdırellez Kültür Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, yüzyıllardır farklı kültürleri bir arada barındıran Hıdırellez Bayramı'nın, bolluğun, bereketin, sağlığın ve huzurun simgesi olduğunu ifade etti.

Baharın gelişiyle kutlanan bayramın, evrensel bir nitelik kazandığını belirten Güzeloğlu, bu bayramın yüzyıllardır kültürel, sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberliğin ve komşuluğun pekişmesine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Vali Güzeloğlu, şunları aktardı:

'Milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumundaki bu güzel adetlerimizin ve bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının bile yaşatılması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması bakımından büyük önem taşımaktadır. Hıdırellez Bayramı toplumumuzun ne kadar hoşgörülü bir toplum olduğunu gösteren başlıca geleneklerimizden biridir. Dinler, medeniyetler ve kültürler arasında hoşgörü olduğu sürece dünyadaki barış ve huzurun çok daha iyi olacağı düşüncesiyle dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan Hıdırellez Bayramı'nı kutluyor, Kocaelili hemşehrilerime sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'

Kaynak: AA