Fatih Sultan Mehmet Han Dualarla Anıldı

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han, vefatının 536’ncı yılında Fatih Belediyesi tarafından kabrinin bulunduğu Fatih Camii avlusunda düzenlenen programla anıldı.

Fatih Sultan Mehmet Han Dualarla Anıldı
Fatih Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Han’ın 536’ncı vefat yılı münasebetiyle kabrinin bulunduğu Fatih Camii avlusunda anma programı düzenledi.

Cuma namazı sonrası mevlit okunarak, cami avlusunda cemaate etli pilav ve tatlı ikram edildi. Dağıtımın olduğu stantlara gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşlara ikramlarda bulunarak onlarla sohbetler etti. Etli pilav ikramından hemen sonra ise Fatih Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sundu.

Fatih Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat yıldönümlerinde dağıtılarak geleneksel hale gelen etli pilav ve tatlı ikramına vatandaşlar bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. Namazdan çıkan cemaat etli pilav yemek için Fatih Camii avlusunda uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar restorasyon çalışmaları devam eden Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi’nin önüne gelerek dualar etti.

Fatih Sultan Mehmet Han gençlerimiz tarafından incelenmesi ve tanınması gereken bir kişiliktir”

Programda açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ”Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefatının 536’ncı yıldönümü münasebetiyle insanlarımıza etli pilav ve tatlı ikram ediyoruz. Amacımız, devlet adamlarımızı, siyaset adamlarımızı, yani tarihe mal olmuş insanlarımızı tekrardan değerlendirip yad etmek, yaptıklarını yeniden hatırlatmak amacıyla böyle bir etkinlik yaptık. Fatih Sultan Mehmet Han şimdiki gençlerimiz tarafından yeniden gözden geçirilmesi, tekrardan tanınması ve incelenmesi gereken tarihi bir kişi. 21 yaşında İstanbul’u fethetmiş, 14 hoca tarafından yetiştirilmiş, bütün bilimlerde aşağı yukarı her şeye hakim, dünya açısından çağ açıp çağ kapatmış önemli bir devlet adamıdır. Fatih Sultan Mehmet Han’ı bu vesileyle rahmetle, minnetle yad ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA