Etiyopyalı Diplomatlar Trabzon'da

Etiyopya Büyükelçiliğinde görevli iki diplomat Trabzonlu iş adamlarına ülkelerindeki yatırım ve iş birliği fırsatları hakkında bilgi verdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TTSO) yapılan yazılı açıklamada, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Ticari ve Yatırım işleri 2. Müsteşarı Terefe Haile Eggu ve Turizm ve Yatırım İşleri 2. Müsteşarı Abdela Gultamo Nuri'nin, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile yönetim kurulu ve meclis üyelerine, Etiyopya’daki yatırım fırsatlarını anlattığı belirtildi.

Açıklamada, Etiyopya'nın son 12 yılda ortalama yüzde 15'lik büyüme oranı yakaladığına işaret edilerek, 'Kıtanın en kalabalık ikinci ülkesi olan ve 100 milyona yakın nüfusu bulunan ülkede, 45 milyondan fazla aktif işgücü mevcut. Ayrıca AB, ABD ve Ortadoğu’ya yakınlık, ABD ve AB’ye gümrüksüz pazar erişimi, Çin, Hindistan, Japonya, Kanada ve Avustralya gibi piyasalara tercihli gümrük muamelesi gibi avantajlara sahip.' denildi.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, Etiyopya'nın yatırım için birçok avantajı olduğuna değinerek, 'Turizm hareketiyle bir işbirliği başlatılabilir. Daha sonra işadamlarımızla Etiyopya’daki yatırım imkanlarını yerinde görmek üzere bir çalışma gezisi düzenleyebiliriz. Etiyopya'dan gelecek medya ve turizm acentalarını da bölgede ağırlayarak, orada Trabzon'u tanıtma konusunda bir çalışma yapılabilir.' dedi.

Kaynak: AA