DPÜ'de Sosyopark Tesisi Açıldı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Öğrenci Toplulukları için yapımı tamamlanan sosyopark tesisi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Evliya Çelebi yerleşkesindeki törende yaptığı konuşmada, Sosyopark'ın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Proje üzerinde uzun zamandır çalışıldığını dile getiren Gören, şöyle konuştu:

'Sosyopark'ı açarak orta vadede bir projeyi hayata geçirdik. Kültür sokağıyla birlikte sosyoparkı bütünleştireceğiz. Türkiye’de bu bir ilk. Türkiye'nin başka hiçbir yerinde bunu görme şansınız yok. Teknokent'in bir versiyonu sosyopark olarak düşündüğümüzde sivil toplum kuruluşlarıyla beraber entegre etmeye çalışacağız. 100’e yakın topluluğumuzla burada etkinlikler düzenlemesi anlamında bir proje. Hem Kütahya'ya hem de Türkiye'ye bir rol model olur diye düşünüyoruz. 25'inci yılını kutladığımız üniversitemizin, 'Değer katan üniversite' sloganıyla yola çıkıyoruz. Sosyopark hem üniversitemize hem de şehrimize değer katacaktır.'

Törende, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da birer konuşma yaparak sosyoparkın üniversiteye ve Kütahya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Halk oyunları ekibinin gösteri sunmasının ardından protokol mensuplarınca açılışı yapılan sosyopark tesisi gezildi.

Kaynak: AA