DEAŞ Destekçisi 8 Brezilyalıya Hapis Cezası

Brezilya'da, Rio 2016 Olimpiyatlarında terör eylemi planlamakla suçlanan terör örgütü DEAŞ destekçisi 8 kişi hapis cezalarına çaptırıldı.

Parana eyaletinde Curitiba Federal Mahkemesi, 8 kişiye terör örgütlerini desteklemek ve yardım etmek, terör eylemleri düzenlemek için adam toplamak suçlarından 5 yıl 6 ay ile 15 yıl 10 ay hapis cezaları verdi.

Hapse mahkum olan 8 sanığın da bulunduğu 13 kişilik terörist grup, Rio 2016 Olimpiyatlarından önce ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından Brezilyalı yetkililere gönderilen raporlar doğrultusunda izlemeye alınmıştı. Bu kişiler, Brezilya federal polisinin gerçekleştirdiği 'Hashtag' operasyonunda Amazonas, Ceara, Paraiba, Goias, Minas Gerais, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Parana, Mato Grosso ve Rio Grande do Sul eyaletlerinde gözaltına alınmıştı.

Federal polisin soruşturmasında, hükümlülerin sosyal ağları ve mobil uygulamaları terör örgütü DEAŞ'ı savunmak için kullandığı ve olimpiyatlar sırasında Brezilya'ya saldırı planladığı anlaşılmıştı.

Federal mahkemenin hükmü, geçen yıl yürürlüğe giren terörle mücadele yasası kapsamında verilen ilk mahkumiyet kararı olması açısından da önem taşıyor.

Kaynak: AA