BEYAK'tan Depreme Hazırlık Tatbikatı

Olası bir afet durumu ve sonrasında gerekli müdahaleleri yapmak adına gönüllü Belediye personelinden oluşturulan Beylikdüzü Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (BEYAK) hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. “Beylikdüzü Hazır” sloganıyla yola çıkan ekip, Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte “Depreme Hazırlık Tatbikatı” gerçekleştirdi.

BEYAK'tan Depreme Hazırlık Tatbikatı
Beylikdüzü Belediyesi’nin gönüllü personelinden oluşan Beylikdüzü Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (BEYAK) olası bir afet ve sonrasında hazır olmak adına çalışmalarına son hız devam ediyor. “Beylikdüzü Hazır” kampanyası kapsamında bir araya gelen gönüllü ekip Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ile birlikte Dr. Atsushi Miyazaki Deprem Arama Kurtarma, Afet Sivil Savunma ve Trafik Eğitim Parkı’nda “Depreme Hazırlık Tatbikatı” gerçekleştirdi.

Arama kurtarma her yönüyle tatbik edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), gönüllü belediye personeline olası bir afet sonrasında kurtarma faaliyetini gerçekleştirebilmek adına ihtiyaç duyulan çalışmaları tatbik etti. Tırmanma kulesinden iniş yapma, enkaz altından kalan bir depremzedeye ulaşma, ip ve halat kullanma gibi çalışmaların yanı sıra sedye ile hasta taşıma ve sağlıklı bir şekilde tahliye gerçekleştirme çalışmaları yapıldı. Temel Arama Kurtarma Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan BEYAK ekibi sertifikalarını aldı. Ekip, deprem ve diğer afetler karşısında hazırlıklı olmak için çalışmaya devam edecek.
Kaynak: İHA