Bakan Tüfenkci 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın Açılışına Katıldı

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Tüfenkci 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın Açılışına Katıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonu ile açılan fuara bu yıl 360 yayın evi ile 300’den fazla yazar katıldı.

15 Temmuz şehitleri anısına açılan fuara şehit yakınları da katıldı.

Fuarın açılış törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu yılki fuarın 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlendiğini belirterek, “Onlar kanlarıyla bu memleketi bir kez daha fetih ettiler. Bu millete bir kez daha hayat verdiler. İnşallah bu hayatı da kalemleri ile bu millete hizmet eden yazarlarımız çizerlerimiz ve siz değerli okuyan kardeşlerimiz bu millete hayat vermeye devam edecektir” dedi.

Terör örgütlerinin gençleri zehirlediğini ifade eden Tüfenkci, “FETÖ’sü de PKK’sı da bütün terör örgütleri bu memleketin insanlarının, gençlerinin dimağlarını zehirlediler adeta. İnşallah bu kitap fuarlarıyla beraber bu dimağlar tekrardan yeşerecek ve bu millete hizmet etmeye devam edecekler" şeklinde konuştu.

Kitap fuarlarının halkı buluşturması nedeniyle çok önemli organizasyonlar olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Kitap fuarları bilgiyle, kitapla gençlerimizi, çocuklarımızı buluşturduğu için çok önemli. Sadece bilgiyle değil hikmetle de buluşturduğu için de çok önemli. Gençliğimizden beri kitap fuarları bizleri ayrı bir şekilde heyecanlandırıyordu. Çünkü çeşitli kitapevlerinde bulamadığımız yayınlarının tamamına kavuştuğumuz için seviniyorduk. Kitapları yazarlarıyla birlikte imzalattırdığımız için seviniyorduk. Yazarlarımızın bu mekanlara gelmesi, gençlerimizle buluşması ve okul çağındaki çocuklarımızla buluşması ayrı bir güzellik. Bunun içinde emeği geçenlere özellikle teşekkür ediyorum. Benzer çalışmaların çok daha artmasını canı gönülden istiyorum. Hükümet olarak da bu fuarların işlemesi noktasında, gelişmesi noktasında, özellikle kitap fuarlarının gelişmesi noktasında her türlü desteği verdiğimizi, vereceğimizi de bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Fuarın açılışına katılan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit edilen Erol Olçak’ın eşi ve Abdullah Tayyip Olçak’ın annesi Nihal Olçak da bir konuşma yaptı. Zaman zaman konuşmakta güçlük çeken Olçak, “Ölüm hak, sadece bunun sonucuyla ilgileniyoruz. Bugün gururla şerefle adlarını söylediğimiz zaman ikisi kadar büyüdüğüm şehitlerim var” diye konuştu.

15 Temmuz’un herkesin yüreğinde ve hayatında çok büyük izler bıraktığını belirten şehit Erol Olçak’un eşi, şehit Abdullah Tayyip Olçak’un annesi Nihal Olçak, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Nihal Olçak, “İnanın biz şehit yakınları olarak unutmamız söz konusu değil. Çünkü karşınızdaki sandalye boş artık, yanımızda uyandırdığımız bir tane evladımız eksik artık. Biz hayrihi ve hayrihi iman edenlerdeniz. Ölüm hak. Sadece bunun sonucu ile ilgileniyoruz. Bugün gururla, şerefle adlarını söylediğim zaman daha büyüdüğüm şehitlerimiz var. Bu şehit aileleri sizin içinizdendi. Biz o köprüde sadece Allah’ın lütfu ile seçilmiş şanslı evlatlara, eşlere, kardeşlere, dostlara sahip, Allah’ın muradına nail olmuş yakınlarız. Biz onları unutmayacağız. İnşallah ahirette dünyada onlara da mahcup olmadan şu ömrü tamamlayıp, yüzümüzün akıyla Allah’ın ve Resul’ün huzuruna, muhterem Erol beyin ve Can evladım Abdullah’ımın yanına çıkmayı ben ne kadar istiyorsam, karşımda oturan herkes de o kadar istiyor. Rabbim bizi mahcup etmesin. O akşam kim olsaydı sokağa çıkacaktı, çıktı. Bana hep ‘dur’ demedin mi diye soruyorlar. Biz kapıyı açtık. Kelimeler kifayetsiz. Keşke yüreğimin dili olsa da konuşsa. Allah bizi bu millete, bu ümmete mahcup etmedi. Dünyadaki bütün Müslümanlar bizden çok daha fazla şey bekliyorlar. İnşallah 15 Temmuz her daim baki kalır” şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise kitap fuarının Anadolu’dan yeşermesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Modern zamanın gerekleri her ne kadar kitabın karşısına farklı alternatifler çıkarıyor olsa da bütün medeniyetlerin tarlası olan kitabın yerini almaya muktedir olamayacaktır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da konuşmasında geleneksel hale gelen kitap fuarının Malatya’ya için oldukça önemli olduğunu dile getirerek, “Bu yılki tema 15 Temmuz gibi hiçbir zaman unutmayacağımız bir konu var. İlimizde de 15 Temmuz vatana ihanet girişimini çok acı bir şekilde hissettik. Ama bunun karşısında dik duran bir Malatya halkı vardı. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, onlarla gurur duyuyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor ve şehit yakınlarını burada ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. İlimizde Kitap Fuarı en önemli fuarlarımızdan biri oldu. Ziyaretçi açısından baktığımız zaman Malatya’nın yanı sıra bölge illerimizden çok sayıda ziyaretçi geliyor. Bu organizasyon sadece kitap fuarı ile kalmıyor, aynı zamanda çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. 120 yazarımız okullara giderek, okullarda etkinlik yapılacaklar. Orada çocuklarımız ile yazarlarımızın buluşması önemli. 55 Sivil toplum Kuruluşumuz Yazarlarımızla program düzenleyecekler. Söyleşiler, tiyatro gösterileri, 15 Temmuz ruhuna uygun kahramanlık Türküleri söylenecek. İnşallah dolu dolu geçireceğimiz fuar olacak. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarının açılışı yapıldı. Açılışın ardından fuarı gezen Bakan Tüfenkci ve eşi Esra daha sonra Nihal Olçak’ın imzalı kitabını aldılar. Kitap fuarında ayrıca 15 Temmuz Şehitleri Çadırını ziyaret eden Tüfenkci, burada fotoğraf sergisini ziyaret etti. Tüfenkci daha sonra şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Binası arkasında kurulan çadırda açılan fuarın açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, kurum kuruluş idarecileri, STK temsilcileri, Fuarın bu yılki onur konuğu yazar Mehmet Doğan, yazarlar, yayınevi yetkilileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kaynak: İHA