Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Lisede Toplandı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde madde bağımlılığıyla mücadele etmek amacıyla kurulan Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, Kaymakam Fatih Kızıltoprak başkanlığında, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde toplandı.

Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Lisede Toplandı
Toplantıya Ergene Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Velimeşe Karakol Komutanı Gültekin Köybaşı, toplantıda madde kullanımının insan sağlığına zararları, öğretmenlerin madde kullanan öğrencilerdeki fiziksel ve ruhsal değişiklikleri nasıl fark edecekleri, madde kullanımını fark eden öğretmenlerin bu süreçte neler yapması gerektiği ve madde bağımlılığıyla mücadele hakkında bilgilendirdi.

Kaymakam Fatih Kızıltoprak toplantıda yaptığı konuşmasında, "Uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizde gittikçe yayılan büyük bir halk sağlığı sorunudur. Gencecik evlatlarımız arkadaş ortamları, ailevi ve psikolojik sorunlar, farklı olabilme gibi sebeplerle uyuşturucu madde kullanımına yöneliyor ve maalesef madde bağımlılığı yaşı giderek düşüyor. Bugüne kadar ilçemde kolluk kuvvetlerimizle uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi için kararlılıkla ve sorumluluk duygusuyla çalıştık. Gençlerimizi zehirleyenlerle azimle mücadele ettik. Şimdi de kurduğumuz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu ile çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Sık sık toplantılar yapacağız. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve aileleri madde bağımlılığıyla mücadele hakkında bilgilendireceğiz. Madde bağımlısı gençlerimizi tekrar topluma kazandırmak için hep birlikte çalışacağız. Bu noktada hepimize büyük görev düşüyor, özellikle ailelerin çocuklarının arkadaş ortamlarını iyi takip etmesi gerekiyor. Unutmamalıyız ki gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onları spor aktivitelerine, çeşitli sanat dallarına ve meslek edinme kurslarına yönlendirmek hem onların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayacak hem de toplumuza sağlıklı bireyler kazandıracaktır" dedi.

Kaynak: İHA