Ağrı'da Yılların Mermercisi Eleman Bulamıyor

Ağrı’da 21 yıldır mermercilik yapan Fettah Duman, mermer dükkanında 2 bin liraya çalıştıracak işçi bulamadığını söyledi.

Ağrı'da Yılların Mermercisi Eleman Bulamıyor
Ağrı merkez Fırat Mahallesi’nde ikamet eden Fettah Duman, 1996 yılından bu yana mermercilik yaptığını ve iş yerinde 2 bin liraya çalışacak işçi bulamadığını belirtti.

Sektörde ister istemez sıkıntıların olduğunu anlatan Duman, çalışan kişiler için herhangi bir krizin olmadığını, düzgün, hesaplı ve fiyatlar uygun olduğunda vatandaşların da talebinin yüksek olacağını bu nedenle her türlü krizin aşılacağını ifade etti.

Ağrı’ya yurt içi ve yurt dışından firmalar aracılığı ile aldıkları mermerleri getirip vatandaşlara sattıklarını dile getiren Duman, "İşsizlik oranına bakarsanız Ağrı’da işsizliğin yüksek olduğu görülüyor. Ama ben mermerde çalıştırmak için işçi arıyorum, bulamıyorum. 4 işçiye ihtiyacım var, arayış içerisindeyim, arıyorum ama kimse çalışmıyor. Mermer ağır iş olduğundan dolayı vatandaşlar çalışmayabilir. Belki daha rahat bir iş ararlar. Ama biz ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz" dedi.

Ağrı’da kış mevsiminin oldukça uzun sürdüğünü ve bu nedenle iş yapamadıklarını, sadece yaz mevsiminde 6 ay gibi kısa bir zamanda çalıştıklarını ifade eden Duman, "Yaz mevsiminde çalışıp kazandıklarımızı kışın tüketiyoruz. İnşaat sektöründe zaman kısıtlı olduğu için, biz de yaz mevsiminde çok hızlı ve yoğun çalışmak zorundayız. Zamanında işlerimizi bitirmeye çalışıyoruz. Yeni eleman taleplerimiz var, inşallah onları da buluruz. Herkes işsizlik var diyor, ama bana göre ben de işçi bulamıyorum. Gelen kişiler bir gün çalışıp ikinci gün işi beğenmeyip kaçıyorlar. Yurt dışında mermer ithal eden firmalardan, Vietnam ve Hindistan’dan getirilen mermer taşlarımız var. İşlerimden de çok memnunum. İnsanlar iyi çalışırsa yaptığı işten memnuniyet duyar. Zamanında işinizi iyi bir şekilde yaparsanız o işten ekmekte yersiniz" şekline konuştu.

Kaynak: İHA