Ağın'da Kaya İçinde Yetişen Ağaç Şaşırtıyor

Ağın ilçesinde kırsal alandaki bir kayanın içerisinde yetişen çam ağacı, vatandaşların ilgi odağı oldu.

İlçeye bağlı Pul köyü kırsalında bulunan bir kayanın içerisinde çıkan çam ağacını duyan vatandaşlar bu doğa olayını görmek için yaklaşık 2 kilometre yol yürüyor.

Büyük bir kaya parçası üzerinde yetişen çam ağacı karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, ''Allah'ın bir mucizesi'' olarak gördükleri çam ağacı ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor.

Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş, ilçelerinin tarihi mekanları ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistler için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

İlçelerinin tüm güzelliklerini buldukları her fırsatta insanlara anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Serttaş, Pul köyü kırsalında bulunan ve kaya içerisinden çıkan çam ağacının görüntüsüyle görmeye değer olduğunu anlattı.

İnsanların kaya içerisinden çıkan çam ağacını görmek için yaklaşık 2 kilometre yol yürüdüğünü belirten Serttaş, şunları söyledi:

'Bu Allah'ın bir mucizesi. Etrafında herhangi bir toprak, besleyici tarımsal atık bulunmamasına rağmen kayanın içerisinde yetişen bu çam ağacı görmeye değer. Tüm meraklıları buraya bekliyoruz. Harika bir olay, Allah'ın mucizesine inanmamak mümkün değil. Diktiğimiz çamlar baktığımız halde bazen kuruyor. Bu mucizeyi gördükten sonra ağaçlandırma konusunda bizlerin daha çok gayret göstermesi gerektiğini anladım.'

İlçe sakinlerinden Fatih Koçer ise kayanın üstünde yetişen çam ağacını görenlerin hayretler içerisinde kalarak, 'Bu Allah'ın bir mucizesi' diye şaşkınlıklarını dile getirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA