Yunanistan'da Eski Bakan Çohacopulos Tahliye Edildi

Kara para aklama, rüşvet ve vergi kaçırma suçlarından 20 yıl hapis cezasına mahkum edilen Çohacopulos 200 bin avro kefaletle serbest bırakıldı.

Yunanistan’da, kara para aklama, rüşvet ve vergi kaçırma suçlarından 20 yıl hapis cezasına mahkum edilen eski bakanlardan Akis Çohacopulos, 200 bin avro kefalet ile serbest bırakıldı.

Atina Ağır Ceza Mahkemesince 6 Nisan’da sağlık nedenleri ile şartlı olarak tahliye edilmesi kararlaştırılan 78 yaşındaki Çohacopulos, mahkeme tarafından belirlenen kefaletin avukatları aracılığı yatırılmasının ardından yaklaşık 5 yıldır tutulduğu Koridallos cezaevinden tahliye edildi.

Adli kontrol ve yurt dışı yasağı konulan Çohacopulos’un, serbest bırakılması için gerekli meblağın arkadaşları tarafından denkleştirildiği belirtildi.

Koridallos cezaevinden çıkışında eşi Viki Stamati tarafından karşılanan Çohacopulos, cezaevine girmesine Kostas Simitis ve Yorgo Papandreu hükümetlerinin sebep olduğunu iddia etti.

Yunanistan'da 1996-2001 yılları arasında savunma bakanlığı, 2001-2004 yılları arasında da kalkınma bakanlığı görevlerinden bulunmuş olan Çohacopulos hakkında, Alman denizaltıları ve Rus uçaksavar füzeleri alımına ilişkin sözleşmelerde rüşvet aldığı ve kara para aklayarak vergi kaçırdığı iddiaları üzerine dava açılmıştı.

Panhelenik Sosyalist Hareket Partisinin (PASOK) kurucusu eski başbakanlardan Andreas Papandreu’nun yakın arkadaşı olan ve PASOK'un önemli isimleri arasında yer alan Çohacopulos, 2012 yılında 5 ay süren davanın sonunda 20 yıl hapse mahkum edilmişti. Atina'nın merkezinde bulunan evine el konulan Çohacopulos, ayrıca 520 bin avro para cezasına çarptırılmıştı. Çohacopulos, savunmasında davanın siyasi amaçlı olduğunu ileri sürerek suçlamaları reddetmişti.
Kaynak: AA