Yeşil Okullar Atıklarla Yeşeriyor

Beykozlu Yeşil Okul öğrencileri okullarında ürettikleri kompostla bahçelerini ağaçlandırıyor, okullar yeşerirken çocuklar geri dönüşümü uygulayarak öğreniyor.

Yeşil Okullar Atıklarla Yeşeriyor
Beykoz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan “Yeşil Okul” Projesi kapsamında öğrenciler yıl boyunca organik (meyve, sebze ve bitkisel) atıklardan doğaya faydalı kompost üretti.

İlçede en çok kompost üreten Anadolufeneri Ayetullah Keser Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi ile Tokatköy Şehit Adil Doğan İlkokulu öğrencileri düzenlenen etkinlikle okul bahçelerine fidan dikti.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, yeşil olan ilçemizi korumayı, gençleri çevre konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek öğrencilerden proje kurallarına uyarak atık türlerini birbirine karıştırmamaya özen göstermelerini istedi.

Öğrencilere çevre bilinci ve geri dönüşümü uygulamalı öğretmeyi amaçlayan proje kapsamında dereceye giren okullar 20 Mayısta Beykoz Çayırı’nda düzenlenen etkinlikle ödüllerine kavuşacak.

Kompost nedir?

Kompost ürünü park ve bahçelere, saksı bitkilerine uygulanarak toprağın organik maddece zenginleşmesini sağlamaktadır, başta organik tarım olmak üzere, ağaçlandırma, park bahçelerin bakımı ve toprak kalitesini iyileştirmede kullanılmaktadır.
Kaynak: İHA