'Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali' Başladı

'Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali' başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Üniversitesi Genç Yazarlar Birliği Kulübü tarafından Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, festivale sundukları katkılardan dolayı gençlere teşekkür etti.

Türk edebiyatında gençliğin ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Bıyıklı, 'Şeyh Galip Hüsnü Aşk'ı yazdığında henüz 25 yaşındaydı. Necip Fazıl da en güzel şiirlerini genç yaşta yazmıştır. Sezai Karakoç bir aşk destanı olan Mona Roza şiirini çok genç yaşta yazıyor. Hikayede Ömer Seyfettin kısa ömründe neredeyse bütün Türkiye'yi besleyecek öyküler yazıyor. Gençlere her türlü çalışmalarında destek vereceğiz.' diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Genç Yazarlar Birliği Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk de gençleri tebrik ederek, 'Böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştirmiş olmaları taktire şayandır. İstanbul Üniversitesi Genç Yazarlar Birliği Kulübü bütün üniversitemizi içerisine alan bir kulüp. İlerleyen zamanlarda çok daha güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Edebiyata gönül verme noktasında çıktıkları yolda gençlerin okullarını da ihmal etmemeleri konusunda tavsiye veren Çoruk, edebiyatın ekonomik anlamda kişinin geçimini sağlamada yetersiz olduğunu ve gençlerin okullarını ve edebiyat çalışmalarını dengeli bir biçimde götürmelerini istedi.

Üniversiteli gençleri edebiyatla, seçkin edebiyat ortamlarında buluşturacak olan festival, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi, Beyoğlu Atatürk Kitaplığı, Yahya Kemal Enstitüsü, Seyyid Hasan Paşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fuzuli Amfisi’nin konferans salonlarında, alanında uzman yazar ve akademisyenleri ağırlayacak.

Etkinliklerde Prof. Dr. Mehmet Samsakçı, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Yakup Çelik, Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Doç. Dr. Mehmet Güneş, Prof. Dr. Mehmet Tekin gibi isimler Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Kemal, Sait Faik, Yahya Kemal, Sabahattin Ali ve Cemil Meriç’i anlatacak.

Söyleşilerin ardından yapılacak olan şiir ve müzik dinletileri ile renklenecek programlar, 6 - 7 Mayıs tarihlerinde TYB İstanbul Şubesi'nde gerçekleşecek okuma ve yazma atölye çalışmaları ile desteklenecek.

Gençlerin 9 gün boyunca takip edebileceği “Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali”, 12 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA