Vatan Partisi'nden 'İncirlik Üssü Kapatılsın' Kampanyası

Genel Başkan Perincek: 'Vatan bütünlüğü ve güvenlik için İncirlik Üssü, ABD'ye kapatılsın'.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, parti olarak İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılması için kampanya başladıklarını bildirdi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İncirlik Üssü'nün ABD uçaklarına kapatılmasını gerektiğini savunarak, 'Vatan bütünlüğü ve güvenlik için İncirlik Üssü, ABD'ye kapatılsın.' dedi.

Türkiye'nin PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı yurt içinde ve sınır ötesinde büyük bir mücadele yürüttüğünü anlatan Perinçek, bu mücadelenin sınır ötesindeki boyutlarıyla savaş özelliği taşıdığını, İncirlik Üssü'nün ise bölücü teröre destek üssü haline getirildiğini savundu.

ABD'ye ait zırhlı araçların sınır boylarında PKK/PYD'nin terör faaliyetlerini korumak ve desteklemek için mevzilendiğini ileri süren Perinçek, 'PKK uçakları PKK'yı koruma amaçlı devriye uçuşları yapmaktadır. İncirlik Üssü'nün bugünkü işlevi, ABD ve İsrail'in terör koridorunu korumak ve Doğu Akdeniz'e ulaştırmaktır. ABD yetkilileri, bölücü terör örgütü PKK/PYD'nin silahlı unsurlarından 'kara gücümüz' diye söz ediyorlar. Vatan toprağımız olan İncirlik Üssü, ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD'yi desteklemek amacıyla kullanılmaktadır.' diye konuştu.

İncirlik Üssü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde FETÖ'cülerin karargahı gibi kullanıldığını dile getiren Perinçek, buranın Türkiye'yi savunma üssü değil, Türkiye'ye müdahale ve saldırı üssü haline getirildiğini anlattı.

Vatan Partisi olarak 'İncirlik Üssü'nün ABD uçaklarına kapatılması için kampanya' başlattıklarını aktaran Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bugün Türkiye çapında ve aynı zamanda yurt dışında bir kampanya başlatıyoruz. Hükümetten, İncirlik Üssü derhal Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denetimi altına alınsın. Üs, ABD uçaklarına kapatılsın. Bütün vatandaşlarımızı 'İncirlik Üssü, ABD uçaklarına kapatılsın' kampanyasına katılmaya çağırıyoruz. Vatan bütünlüğü ve güvenlik için İncirlik Üssü, ABD'ye kapatılsın!'
Kaynak: AA