Vali Zorluoğlu Sivrice'de İstişarede Bulundu

Elazığ’ın Sivrice ilçesini ziyaret eden Vali Murat Zorluoğlu, ilçenin idarecileri ve muhtarlarla bir araya gelerek istişarede bulundu.

Vali Zorluoğlu Sivrice'de İstişarede Bulundu
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu incelemelerde bulunmak üzere Sivrice ilçesini ziyaret etti. Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz ve Belediye Başkanı Ebubekir Irmak’la görüşen Vali Zorluoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak muhtarlarla bir araya geldi.

Sivrice’nin Elazığ’ın önemli ilçelerinden biri olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, “Önemi ise Elazığ’ın turizm potansiyeline sahip merkezlerden biri olmasından kaynaklanıyor. Gerek kış aylarında Hazarbaba’daki kayak merkeziyle gerek yaz aylarında hazar gölü ve civarındaki çeşitli yerlerle Sivrice ilçesi dikkat çeken önemli bir ilçedir. Bizde göreve başladığımızdan itibaren Sivrice’ye özel bir ihtimam gösteriyoruz. Buranın sorunlarıyla yakinen ilgileniyoruz. Esasında ilçenin eğitim, sağlık ve güvenlikle alakalı çok ciddi bir sorunu yok ancak yeterince turizm potansiyelini hayata geçirebilmiş değil. Şuana kadar Sivrice için önemli adımlar atıldı” dedi.

2016 yılında Sivrice’ye 6 milyon liranın üzerinde bir harcama yaptıklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Bu yıl yine KÖYDES den ve özel idare yatırım programından yol ve su çalışmaları yapacağız. Bu şekilde birkaç sene içerisinde Sivrice’nin bütün yollarıyla ve köylerin içme sularıyla ilgili bütün sorunları çözmüş olacağız. Mayıs ayı içerisinde Sivrice belediye sınırları içerisinde ki kanalizasyonun yeniden yapılması ya da yenilenmesi ihalesi gerçekleştirilecek. Belediyemizin de önemli katkıları oldu. Özel idaremiz ve iller bankasının ortak projesidir. İnşallah bu yaz bu ihale tamamlandıktan sonra bu yaz işlemlerine başlanır. Hazar gölünün bu kanalizasyon problemi de çözüme kavuşur” diye konuştu.

Daha sonra Vali Zorluoğlu muhtarların taleplerini ve sorunlarını dinledi.
Kaynak: İHA