Trakya 1. Genel Sanayi Ve Ticaret Fuarı Açıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Çorlu’da düzenlenen ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Trakya 1. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı Önerler Kavşağı’nda yer alan fuar alanında açıldı.

Trakya 1. Genel Sanayi Ve Ticaret Fuarı Açıldı
Fuar açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Tekirdağ ilimiz, Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden, önemli ticaret merkezlerinden birisi. Tarımda Türkiye’nin söz sahibi olan biri. O nedenle biz Tekirdağ’mızı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi büyükşehirler içerisinde en üst sıralarda yer alan ve Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olan bir il olabilmesi için gerek sanayi alanında gerek tarım alanında gerek ticarette gelişimi ve ilerlemesi için çalışmalar yapmalıyız. Bunu çevre ile çevre dostu bir şehir olarak yürütebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonrada çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.



“Gelişmiş bir fuar olmaya namzet”

Gerçekten 12 sanayi bölgesi, bir serbest bölgesi ve bin 500’ün üzerinde sanayi kuruluşuyla ve 150–200 bine yakın çalışanın olduğu sanayi şehrinde bu tür fuarların büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Ceylan, "Ama sadece Tekirdağ üzerinde değil, bu tür fuarların İstanbul’dan Tekirdağ’a Trakya’ya taşınması gerekiyor. Bizlerin özellikle bölgemizde ciddi anlamda bir fuar merkezi oluşturmamız şart. Rahmetli Enis Sülün, beyin gerçekten büyük gayretleriyle kazandırıldı. Bundan daha önceki dönemde daha dar kapsamlı bir şey yapılmaya çalışıldı. İnşallah daha ileride daha da gelişmiş bir fuar olmaya namzet olacak” diye konuştu.



“ Bu tür etkinliklerin başarılı olmasını temenni ediyorum”

İleriki dönemlerde uluslararası düzeyde, kendi adını duyurabilen dünyada belli bir ismi olan bir sanayi ve ticaret fuarı olabilmesi için yerel yönetimle birlikte hareket edeceklerini de belirten Ceylan, "Sivil toplum kuruluşlarımızın, bugün burada olduğu gibi, ticaret odalarımızın ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızın da katkıları olmasını isteyeceğiz. Bu fuarlar bölgemizde bu tür fuarcılığın sadece sanayi ve ticaret değil, tarım fuarlarıyla diğer sektörlerdeki fuarlarla birlikte bölgemizin hem turizm açısından gelişmesine katkı sağlamak hem de mevcut potansiyelinin dünyada ve Türkiye’de tanınmasına açısından önemli. Bu tür fuar girişimlerini desteklemek ve onlarla birlikte olmak gerçekten çok önemli. İnşallah burada açılışını yaptığımız fuar, bir ilk olacak. Gelecekte bize bir ufuk çizgisi belirtecek. İnşallah oluşacak olan yeni fuar merkezleriyle birlikte de bölgemizin, Trakya’nın ve ülke ekonomisinin erişimine ve burada üretim yapan sanayicilerimize katkı sağlayacak bu tür etkinliklerin başarılı olmasını temenni ediyorum. Başta Çorlu Ticaret ve Sanayi odamız olmak üzere organizasyonu düzenleyen tüm arkadaşlara ve katılımcı kuruluşlara da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Tekirdağ parlayan yıldız olmaya devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “30 Mart 2014’ten sonra büyükşehir olmasına paralel bölgedeki parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Tekirdağ’ın bir özelliği daha var 30 büyükşehir içerisinde Avrupa yakasındaki tek büyükşehir olma özelliğini taşıyor. Trakya’nın da merkezi Tekirdağ, birçok vizyonu, bir arada bulunduran bir büyük şehrimiz. Büyükşehrlerin genelden bir veya iki vizyonu bulundur ama Tekirdağ’ın 5 ayrı vizyonu var. Başta sanayi, sonra, tarım ve hayvancılığı, turizmi, lojistiği ve üniversitesiyle, 5 ayrı vizyonu barındırıyor. Bunlardan en önemlisi, 151 bin çalışanıyla 13 OSB’siyle bir Avrupa Serbest Bölgesiyle oldukça hareketli bir ilimiz olan Tekirdağ sanayide Marmara bölgesinin dördüncü, Türkiye’nin de 10. büyük ili. Geniş bir potansiyeli olan bin 541 sanayi kuruluşu olan bir şehir. Bunların büyük bir bölümü ilk 500’e giriyor. Beylikdüzü’nde yer alan beyaz eşya fabrikasının da Tekirdağ’a geldiğini düşünürsek, Tekirdağ’ın ne kadar önemli bir şehir olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.



Tekirdağ Avrupa’nın sayılı kentlerinden biri olacak”

Albayrak “Şunu net bir şekilde söylüyoruz, Tekirdağ, gelecekte özellikle büyükşehrin ikinci, üçüncü, dördüncü dönemlerinde sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’da sayılı büyükşehirlerden biri olacaktır. Konumu itibariyle bunu da hak ediyor. Böyle fuarlar çok olacaktır, katılımlar olacaktır. Fuara katılan bütün katılımcıları tebrik ediyorum. Bu fuarın yapılmasında, geçenlerde kaybettiğimiz ve saygı duyduğum, çok sevdiğim sevgili Enis Sülün başkanımızı da rahmetle anıyorum. Fuarın, Tekirdağ sanayisini, Türkiye sanayisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



“Destek veren herkese teşekkür ediyorum”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili İbrahim Gönül de açılışta yaptığı konuşmada, “Bu fuarın organizasyonunda büyük emeği geçen ve çok kısa bir süre önce aramızdan ayrılan odamızın yönetim kurulu başkanı Enis Sülün’ü yad etmek isterim. Kendisine Allah’tan rahmet geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde organize edilen bu fuar ile birlikte bölgemizden başlayan ekonomik gelişmenin ülkemizde hızla yayılacağına, ülkemizin dördüncü büyük sanayi kenti Çorlu’nun fuar organizasyonuyla ulusal ve uluslararası alanda örnek olacağını temenni etmekteyim. Trakya ve özellikle Çorlu ekonomisinin gücünün sergileneceği çorlu Ticaret ve Sanayi Odasının vizyonun da ayrıca, yansıdığı, fuar alanının bölgemize hayırlı olmasını dilerim. Trakya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarına katılım gösteren tüm firmalara destek veren kurumlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İbrahim Gönül, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kestiler.

Kurdele kesimi sonrası protokol üyeleri ve davetliler resmi açılışı gerçekleştirilen ve 7 Mayıs 2017 tarihine kadar açık kalacak olan fuar alanında kurulan stantları gezdiler.
Kaynak: İHA