Tokat'ta Nakliyecilerin Eylemine Polis Müdahalesi

Tokat’ta kendilerine iş verilmediğini iddia ederek çimento fabrikasının önünü kapatarak eylem yapan nakliyecilere polis müdahale etti.

Tokat'ta Nakliyecilerin Eylemine Polis Müdahalesi
Edinilen bilgiye göre Tokat’ın Artova ilçesinde faaliyet gösteren bir çimento fabrikasında nakliye işine başka bir firmanın girdiğini ileri süren kooperatif üyeleri eylem yaptı. S.S 1 Nolu Artova Nakliyeciler Kooperatifi üyeleri kendilerine verilen işin azaldığını ve iş yapamadıklarını öne sürerek çimento fabrikasının önünü tırlarla kapatarak fabrikaya giriş çıkışları kapattı. Kooperatif binası önünde toplanan nakliyecilere ise çevik kuvvet polisi müdahale etti. Polisin yolu açmaları uyarısı sonucu nakliyeciler yoldan çekilerek trafiği açarken, tırları fabrika önünde bıraktı. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı eylemde tırların yoldan çekilmesi için başlatılan çalışma devam ediyor.

Kooperatif Başkanı Sebattin Eşiyok, yaklaşık 10 yıl önce kurulan çimento fabrikasının bölgede iş imkanı sağlanacak diyerek halkın destekleri ile yapıldığını ileri sürerek,"Başka bir firmanın gelip bizim ekmeğimize sebep oluyor. 71 üyemiz var, biz bu işi kaldıracak kapasitedeyiz. Biz davet edilmeden iş başka firmalara verildi.

Üyelerimizin borcu var, iş yapamadıkları için perişan. Kooperatife üyelerimize nakliye sırası gelmiyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan fabrika yetkilileri ise basın mensuplarının konu ile ilgili röportaj taleplerini geri çevirerek daha sonra açıklama yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA