Stres çarkı bazı ülkelerde yasaklandı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bazı eyaletler, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde çocukların dikkatinin dağılmasına yol açtığı gerekçesiyle stres çarkı kullanımı yasaklandı. Uzmanlar, okullarda stres çarkının kullanımının artması nedeniyle yasakladıklarını açıkladı.

Stres çarkı bazı ülkelerde yasaklandı
Son dönemin en moda oyuncağı stres çarkı için bazı ülkelerden yasaklama kararı çıktı. ABD'nin bazı eyaletleri, İngiltere ve BAE çocukların özellikle okulda dikkatinin dağılmasına yol açtığı gerekçesiyle stress çarkı kullanılması yasaklandı.

Stres çarkı kullanımı her gün katlanarak daha fazla yaygınlaşıyor. Ancak uzmanlar çocukların bu oyunları sınıfa sokmaları nedeniyle olumsuzluklar yaşandığını öne sürdü.

Dikkatsizliğe neden oluyor
Habertürk'in haberine göre; çocukların derste stress çarkı ile oynamaya devem ettiğini belirten uzmanlar aileleri de dikkatli olmaya çağırdı. Uzmanlar, stres çarkının çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite, ankisiyete ve otizm sorunları yaşayan çocuklarda dönüş hareketinden ötürü kaygıyı azalttığını belirtse de göz alıcı renklerin dikkatleri dağıttığını söylüyor.