Sınava Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarıyla Hazırlanıyorlar

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrencilerin eğitim aldığı Muş Merkez Nusret Sarman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde incelemede bulundu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman ile öğrencileri ziyaret eden İlci, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının gerek okula devam eden ve gerekse mezun öğrenciler için destekleme ve yetiştirme kursları açtığını söyledi.

Öğrencilerin herhangi bir ücret ödemeden bu hizmetten faydalandığını belirten İlci, şöyle konuştu:

'Ülkemizde dershanelerin kapatılmasından sonra birçok öğrencimiz 'Ben ne yapacağım, nereye gideceğim' arayışına girdi. Bu arayışı ortadan kaldırmaya yönelik Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezleri açıldı. Bu kurslarda okula devam eden ve mezun öğrencilerimize de hizmet sunuyoruz. Mezun öğrencilerimize Muş Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlükleri üzerinden hizmet veriyoruz.'

Kurstan yararlanan öğrencilerden Hilda Ek, ücretsiz olması nedeniyle kursu tercih ettiğini söyledi.

Ek, 'Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sürecinde burada güzel eğitimler gördük. Bu kursların dershanelerden hiçbir farkı yok ve aslında daha iyi bir eğitim alıyoruz. Şimdi LYS'ye hazırlanıyoruz. Gerek YGS ve gerekse LYS sınavları sürecine öğretmenlerimiz bizlere büyük fedakarlıkla destek oldu. Burası bizim için büyük bir şans. Bize böyle bir imkanı sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

Kurstan büyük bir fayda gördüğünü belirten öğrencilerden Songül Yarçin ise, kendilerine imkan sağlayan herkese ve özellikle öğretmenlerine teşekkür etti.

Kaynak: AA