Silopi'deki Trafik Kazası

Şırnak Valiliği: 'Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup; şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir'.

Şırnak Valiliğince, Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının eve çarpması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı, polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığının tespit edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Silopi ilçesinde 4 Mayıs'ta gece saat 00.30'da bir polis aracının, bir vatandaşın evinin duvarına çarpması sonucu iki çocuğun yaşamını yitirmesinden duyulan üzüntü belirtildi.

Açıklamada, 'Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup; şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir.' ifadelerine yer verilerek, konunun adli ve idari olarak her yönüyle incelendiği kaydedildi.

İlçede, zırhlı polis aracı, Karşıyaka Mahallesi 715. Sokak'ta bulunan Mesut Yıldırım'ın evine çarpmış, kazada evde bulunan Muhammet (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım (6), hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA