Seviye Belirleme Sınavı Hafta Sonu Yapılacak

Yüreğir Belediyesi bünyesindeki 11 kültür evinde bu hafta sonu cumartesi ve pazar günü ortaokul 5. 6. ve 7. sınıflara yönelik ödüllü seviye belirleme sınavı yapılacak. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kültür evlerinden 7’den 70’e bütün vatandaşların ücretsiz faydalandığını belirterek,

kültür evlerinin birer eğitim yuvası haline gelmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Kültür evlerinden her yıl yaklaşık 30 bin vatandaşın faydalandığını belirten Başkan Çelikcan, "Her şeyin başı eğitim. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için hizmete açtığımız kültür evlerimizi halkımızın emrine sunduk. Bundan önceki yıllarda kültür evlerimizde eğitim gören çocuklarımız çok güzel okullara yerleştiler. Onun için hem yaz kurslarımızı, hem de eğitime destek kurslarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Hafta sonu yapılacak olan seviye belirleme sınavında dereceye giren öğrencileri ödüllendireceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir’deki okullarda eğitim gören öğrencilerimize yönelik olarak her yıl düzenlediğimiz eğitime destek kurslarını sürdürüyoruz. Yüreğir’de okuyan çocuklarımız kendilerine en yakın kültür evlerine giderek bu eğitimden faydalanıyorlar. Çocuklarımızı eğitime teşvik etmek amacıyla onlara sürpriz hediyeler veriyoruz. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız bu eğitimlerden çok memnunlar. Çocuklarımız kültür evlerine gelerek buralarda verilen eğitimlerden faydalanarak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Hizmete açtığımız 11 adet kültürevi birçok alanda, Yüreğir’de önemli bir eksikliği giderdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA