Rusya'dan Batan Gemiden Gizli Cihazların Çıkarılmasına Yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı, 27 Nisan’da Karadeniz’de batan istihbarat gemisinden gizli cihazların çıkarılmasına yönelik çalışmaların yapıldığına dair iddialarını yalandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 27 Nisan’da Karadeniz’de batan “Liman” adlı gemiden gizli cihazların çıkarılması için çalışma yaptıklarını yalanladı. Bakanlık, ihtiyaç duyulan cihazların gemiden daha önce söküldüğünü belirtti.

Rus medyasında ise, geminin battığı bölgede askeri dalgıçların çalıştığı ve çalışmanın yaklaşık 2 hafta süreceğine ilişkin haberler yayınlanmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, gizli cihazların batan gemiden çıkarılmasına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık açıklamasında gerekli ekipmanın gemi batmadan önce söküldüğü ve silahlarla birlikte Karadeniz Filosu Üssü’ne teslim edildiğini duyurdu.

“Liman” adlı Rus istihbarat gemisi, 27 Nisan’da Karadeniz’de Togo bayraklı canlı hayvan gemisi “Youzarsif” ile çarpışmış ve 3 saat içinde batmıştı. Gemi mürettebatı, Kıyı Emniyeti ve Türk donanması tarafından kurtarılmış, Rusya askeri uçakları ile Rusya’ya dönmüştü.
Kaynak: İHA