Rize'de 'Yerel Çevre Eylem Planı' Toplantısı

Rize'de, Yerel Çevre Eylem Planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arıcı, Yerel Çevre Eylem Planı sayesinde Rize'ye özgü çevrenin korunması ve çevresel değerleri etkileyen kalkınma konuları ile ilgili ortak önceliklerin belirlenmesinin sağlanacağını belirtti.

Doç. Dr. Ahmet Demirak ise, çevre politikalarının geliştirilmesi, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerjide etkin çözümler üretmek için hazırlanan Yerel Çevre Eylem Planlarının gerekli olduğunu ifade etti.

Demirak, 'YEÇEP'ler sayesinde sınırlı kaynakların verimli ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması, yeşil alanlarını ve hava kirliliğinin kontrol altında tutulması ve insanın doğa üzerindeki yıkıcı faaliyetlerinin engellenmesi amaçlanmaktadır.' dedi.

Toplantıya, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Demirak, Çevre ve Şehircilik Rize İl Müdürü Hasan Bebek ve diğer davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA