Öğrencilere Bilgilendirme Semineri

KASTAMONU – Bozkurt Jandarma Trafik Tim Komutanlığı, öğrencilere yönelik kara yolu ve trafik güvenliği konulu seminer düzenledi.

Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Eyüp Tatar, ilçedeki anaokulunda düzenlenen etkinlikte, Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 90'ının insan hataları sonucu yaşandığını belirtti.

Kazalara en fazla maruz kalanların 0-15 yaş arasındaki çocuklar olduğuna dikkati çeken Tatar, 'Yayaların karıştığı trafik kazalarında ise hayatını kaybedenlerden yüzde 20'sini maalesef aynı yaşlardaki çocuklarımız oluşturmaktadır. Bundan dolayı trafik kazalarından korunmak için trafik kurallarını iyi öğrenip, bunları uygulamak çok önemlidir. Lütfen, ilerideki hayatınızda keşkelere yer vermemek adına bu kurallara eksiksiz uyunuz.' diye konuştu.

'Hayat trafik ile başlar, trafik ile bitmemesi en büyük dileğimizdir' değerlendirmesinde bulunan Tatar, trafik ve kara yolu, trafikte görünür olmak, güvenli geçiş, riskli bölgeler, okul taşıtları, emniyet kemeri kullanımı gibi konularda öğrencilere uygulamalı bilgiler aktardı.

Çatalzeytin ilçesine bağlı Paşalı köyü ilkokulunda da seminer veren ekip, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: AA