Öğrenciler Bilimsel Projeleriyle Yarıştı

Osmaniye'de düzenlenen 'Bir İcat Çıkar Çocuk' proje yarışmasında ortaokul ve lise öğrencileri, hazırladıkları bilimsel projelerle dereceye girmek için yarıştı.

Osmaniye Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce düzenlenen 'Bir İcat Çıkar Çocuk' proje ve proje tasarım yarışmasına katılan projeler, Masal Diyarı ziyaret alanında kurulan fuarda sergilendi.

Fuarın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, amaçlarının çocukların ürettikleri fikirleri, hem birbirlerinden etkilenme noktasında hem de kamuoyu ve diğer okullarla paylaşma olduğunu söyledi.

Çağımızın bilgi çağı olduğunu ve üretilen her bilginin eski bilgilerin üzerine katlanarak devam ettiğini dile getiren Çelik, 'Osmaniye olarak çocuklarımızı stratejik düşünmeye, toplumda gördükleri problemleri keşfedip çözümle ilgili fikir üretmeye yöneltmek istiyoruz. Bakanlık olarak bu konuda TÜBİTAK' la ortak bir çok projeyi hayata geçirdik. Her yıl bölgeler halinde proje yarışmaları ve sergileri düzenleniyor. Buralarda dereceye girenlerse Türkiye finallerinde projelerini sergileme şansı buluyor.' dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle fuar ziyarete açıldı.

Düzenlenen yarışmaya, Osmaniye genelinde eğitim veren ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin hazırladığı 100'ü aşkın proje katılırken, dereceye girecek olan projelerin bölge yarışmasına katılmaya hak kazandığı belirtildi.

Kaynak: AA