Narkotim Eğitim Tırı Yalova'da

Yalova Valisi Yılmaz: 'Uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadeleyle eşdeğerdir. O yüzden uyuşturucu ile mücadele çok ama çok önemlidir. Uyuşturucu bir taraftan teröre gelir anlamında destek sağlarken bir taraftan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi tehdit etmektedir'

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen 'Hedef Olma Hedefsiz Kalma' Projesi kapsamında madde kullanımı ve bağımlılığıyla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkati çekmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hayata geçirilen Narkotim Eğitim Tırı, Yalova'ya geldi.

Yalova Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu'nca onaylanan İl Denetimli Serbestlik, Halk Sağlığı, İl Emniyet müdürlükleri ile belediye öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında Kent Meydanında konuşlanan tırda konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, uyuşturucunun terör örgütlerinin finans kaynağı olduğunu söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelenin önemine değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

'Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeleyle eşdeğerdir. O yüzden uyuşturucu ile mücadele çok ama çok önemlidir. Uyuşturucu bir taraftan teröre gelir anlamında destek sağlarken bir taraftan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi tehdit etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemiz genelinde kararlı, tavizsiz, yoğun bir mücadele anlayışıyla uyuşturucu ile mücadele edilmektedir. İlimizde de bu konuda yoğun bir mücadele sergilenmektedir. Emniyet ve jandarma değil sadece tüm kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak vatandaşlarımızın desteğini alarak topyekun bir mücadele anlayışı sergilenmektedir.'

Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Firdevs Özaslan ise tırın 2015'te, 52 etkinlik ile geçen yıl 129 bin 171 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Tırın, 2016'da Yalova'da yapılan etkinlikte ise yaklaşık 6 bin kişiye ulaştığını aktaran Özaslan, 'Proje kapsamında hazırlanan tır, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Tırımızda gerçekler baz alınarak bir konsept hazırlanmıştır. Bu çerçevede çeşitli eğitim filmleri ve programlar ile madde bağımlılığı, görsel ve işitsel olarak halka daha iyi bir şekilde sunulmaya çalışılmıştır.' diye konuştu.

Vali Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Belediye Başkanı Vefa Salman, Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, açılışın ardından tırı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Narkotim Eğitim Tırı, 11 Mayıs'a kadar kentte hizmet verecek.
Kaynak: AA