Mülteci Kampında Büyüyen Somalili Bakan 'Yanlışlıkla' Öldürüldü

Somali’de mülteci kampında büyüyen ve 2016’da Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görevlendirilen Abbas Abdullah Siraji’nin, bir güvenlik görevlisi tarafından ’yanlışlıkla’ öldürüldüğü açıklandı.

Hükümet ve polis kaynaklarından alınan bilgilere göre, Somali Bayındırlık ve İskan Bakanı Abbas Abdullah Siraji, başkent Mogadişu’da yanlışlıkla öldürüldü. Hükümet Siraji’nin ölümü için “son derece üzücü” açıklamasını yaptı. Senatör Ilyas Abdulahi, bakan Sraji’nin bulunduğu araca hükümetin güvenlik güçleri tarafından yanlışlıkla ateş edildiğini ve olayın Başkanlık Sarayı’nın dışında gerçekleştiğini belirtti.

Kaynaklar, ateş eden kişinin başka bir hükümet yetkilisinin muhafızı olduğunu belirtti.

Polis memuru İbrahim Muhammed ise, muhafızın takip ettiği araca ateş açtığını belirterek “Bu olay bir kaza gibi görünüyor ve araştırılıyor” dedi.

Kenya’nın Dadaab kasabasında dünyanın en büyük mülteci kampında büyüyen 31 yaşındaki Abbas Abdullahi Sraji, geçen yıl Somali Devlet Başkanı Muhammed Abdullah Muhammed tarafından bakan olarak seçilerek kurulun en genç üyesi olmuştu. Sraji’nin hayat hikayesi, 25 yıldır çatışma ve kargaşa içindeki Somali için ilham kaynağı olarak görülüyordu.

Hükümet yetkililerine yönelik bombalama ve suikast eylemleri düzenleyen El-Shabab örgütünün, Srajinin ölümüyle bağlantılı olup olmadığına dair henüz bir kanıt olmadığı öğrenildi.
Kaynak: İHA