Malatya Büyükşehir Belediyesinin Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tevfik Temelli Caddesi'nde değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfalt çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda çevre düzenleme çalışmaları da yapıyor. Altyapısı baştan aşağı yenilenen Tevfik Temeli Caddesi de standartlara uygun hale getiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tevfik Temelli Caddesi ile ilgili olarak iki proje hazırlandığı ve bu projeler ile ilgili olarak da cadde sakinleriyle esnafın fikirlerinin alınması amacıyla anket yapıldı.

Anket sonucunda cadde sakinleri ve esnaf, mevcut uygulanmakta olan projeyi beğendiklerini ve uygulanmasını istediklerini belirtmişlerdi. Bu proje kapsamında da 80 ağacın yol aksı içerisinde bulunduğu belirtilerek, yerlerinden söküldü.

Öte yandan, 2 kilometre uzunluğundaki Tevfik Temelli Caddesi'nde uygulanmakta olan proje kapsamında yol genişliği 12 metre olarak planlandı.

3 metre genişliğinde kaldırımlar, 120 santim genişliğinde bisiklet yolları ile 2 metre genişliğinde cep otoparkları yapılacak. 30 metre arayla estetik aydınlatma direklerinin monte edileceği, yol hattı boyunca da yaklaşık 400 Akça Ağaç, Lale Ağacı ve Ihlamur gibi yetişkin ağaçlar dikilecek.

Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği cadde, çalışmaların ardından kentin en güzel ve nezih caddelerinden biri haline gelecek.

Kaynak: AA