Katolikler Le Pen Karşıtı Bildiriyi İmzalamadı

Fransa'da pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Le Pen'e karşı cephe oluşturmak için ülkedeki Müslüman, Yahudi ve Protestan topluluklarının liderleri ortak bir çağrı yayınlarken, Katoliklerin bildiriyi imzalamaması dikkati çekti.

Fransa'da pazar günü Yürüyüş Hareketinin lideri Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Marine Le Pen'in arasında gerçekleşecek cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu oylamasında aşırı sağa karşı cephe oluşturma çağrıları artarken, ülkedeki 3 büyük dinin temsilcilerinin yaptıkları Le Pen karşıtı ortak çağrıyı Katolik kilisesi imzalamadı.

Fransa Protestan Toplumu temsilcisi François Clavairoly, Fransa İslam Konseyi Başkanı Anouar Kbibech ve Fransa Yahudilerinin Hahambaşı Haim Korsia, yayınladıkları ortak bildiride Le Pen'e karşı Macron'a oy verilmesi çağrısı yaptı.

Cömert, hoşgörülü ve dünyaya açık Fransa'yı temsil eden Macron'un aşırı sağa karşı zaferi için tüm seçmenleri sandığa davet eden çağrıda üç dinin temsilcisi, 'Görevlerimizin siyasi tarafsızlığı gerektirdiğinin farkındayız fakat her şeyden önce sorumlu birer yurttaş olarak, açık bir şekilde pazar günü Emmanuel Macron'a oy verilmesi çağrısı yapıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bildiriyi Katolik kilisesi temsilcilerinin imzalamaması dikkati çekti.

Fransa Piskoposlar Konferansı Başkanı Georges Pontier, dün yaptığı açıklamada, Katolik kilisesinin bu seçimde taraf tutmayacağını belirtmişti.

Katolik kilisesi, 2002'de yapılan ve Jacques Chirac ile Jean-Marie Le Pen arasında geçen cumhurbaşkanı seçiminde Chirac'a destek çağrısı yapmıştı.
Kaynak: AA