İş Sağlığı Ve Güvenliği Haftası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:'Çalışma hayatının temel prensibi olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda toplumumuzda bir bilinç oluşturmak hayati önem taşımaktadır'.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışma hayatının temel prensibi olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç oluşturmanın hayati önem taşıdığını bildirdi.

Müezzinoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanı toplumun temel unsuru, kalkınmanın mihenk taşı olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin geleceğe refah ve güven içinde ulaşması için milletin her ferdinin gösterdiği anlamlı çabanın 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla gerçekleştiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

'İnsan yaşamı ihmallere mahal verilmeyecek değerdedir. Alın teri ve özverisiyle ülkemizin ekonomik büyümesi adına gece gündüz demeden değer üreten çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği bizler için her şeyden önemlidir. Bu nedenle çalışma hayatının temel prensibi olan iş sağlığı ve güvenliği konusunda toplumumuzda bir bilinç oluşturmak hayati önem taşımaktadır. Bu amaç doğrultusunda başta işin insana, insanın işe uygunluğunu sağlamak, ardındansa çalışma koşullarından kaynaklanan riskleri en aza indirmek ve güvenli çalışma koşullarının temini adına geçmişte olduğu gibi bugün de canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

İş sağlığı ve güvenliği kültürünün başta işveren ve çalışanlarımız olmak üzere toplum genelinde yaygınlaştırılması için attığımız adımlar hız kesmeden devam edecektir. Bu vesileyle işveren ve çalışanlarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nı kutluyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu bir çalışma hayatı diliyorum.'

Kaynak: AA