'İlklerin Şehri Uşak'ta Tarih Kültür Ve Yaşam' Konulu Fotoğraf Yarışması

Uşak'ın doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini geniş kitlelere ulaştırmak, turizm potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'İlklerin Şehri Uşak'ta Tarih Kültür ve Yaşam' konulu ödüllü fotoğraf yarışması başvuruları başladı.

Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen fotoğraf yarışması ile ilin tarihsel, kültürel zenginlikleri ile birey ve toplum yaşamlarından kesitlerin ön plana çıkarılması bekleniyor. Yürütücülüğünü Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün gerçekleştireceği yarışmayla fotoğraf sanatı aracılığı ile Uşak'ın sınırları içindeki tarihi yapılar, doğal güzellikler, bölgeye ait kültürel ögeler ve mahallelerdeki sosyal hayatların belgelenmesi ve ilin tanınmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından onaylanan yarışma sonucunda kente ait görsel hafızanın ve Uşak'ın tanıtılması için arşiv oluşturulması sağlanacak.

'Uşak'ta Doğal Güzellikler', 'Uşak'ta İnsan ve Sosyal Yaşam', 'Uşak'ta Tarih ve Kültür', 'Cep Telefonuyla Gençlerin Gözünden Uşak' olmak üzere dört kategorideki yarışmaya, renkli veya siyah-beyaz eserleriyle katılacaklar, 28 Haziran 2017'ye kadar doğrudan online (çevrimiçi) olarak www.tfsfonayliyarismalar.org adresinden, üyelik ve fotoğraf gönderme yönergelerini takip ederek başvurabilecek.

Yarışmanın sonuçları 5 Temmuz 2017'de açıklanacak.

Kaynak: AA