Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Kaya Açıklaması

'FETÖ'ye yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında dijital materyallerine el konulan bir şüphelinin, bu materyallerinin incelenmesi sonucu PKK terör örgütü propagandasına ilişkin verilerin elde edildiği açıklanmıştır. Bu açıklama sırasında, şüphelinin emniyet mensubu olduğu tarafımızdan sehven ifade edilmiş bu nedenle de açıklama bu şekilde yayımlanmıştır. Ancak, söz konusu şüpheli emniyet mensubu olmayıp, suç tarihi itibariyle infaz ve koruma memuru olarak görev yapan daha sonra görevinden ihraç edilen ve halen tutuklu olan bir kişidir'

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 'FETÖ'ye yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında dijital materyallerine el konulan bir şüphelinin, bu materyallerinin incelenmesi sonucu PKK terör örgütü propagandasına ilişkin verilerin elde edildiği açıklanmıştır. Bu açıklama sırasında, şüphelinin emniyet mensubu olduğu tarafımızdan sehven ifade edilmiş bu nedenle de açıklama bu şekilde yayımlanmıştır. Ancak, söz konusu şüpheli emniyet mensubu olmayıp, suç tarihi itibariyle infaz ve koruma memuru olarak görev yapan daha sonra görevinden ihraç edilen ve halen tutuklu olan bir kişidir.' ifadesinde bulundu.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Mayıs tarihinde Giresun Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu bir emniyet mensubunun evinde yapılan aramada elde edilen verilerden PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin görüntüler çıktığını söylediğini hatırlatarak, şüphelinin 'emniyet mensubu' olduğunu sehven söylediğini vurguladı.

Söz konusu kişinin, suç tarihi itibariyle infaz ve koruma memuru olarak görev yapan daha sonra görevinden ihraç edilen ve halen tutuklu olan bir kişi olduğunu aktaran Kaya, şunları kaydetti:

'3 Mayıs 2017 tarihinde Giresun Gazeteciler Cemiyeti'ne yapılan ziyaret sırasında basın mensuplarınca, FETÖ ile diğer terör örgütlerinin bağlantılarına yönelik Giresun ilinde yapılmış bir tespit olup olmadığının sorulması üzerine, soruya cevaben tüm terör örgütlerinin amacının aynı olduğu açıklanmış, FETÖ ile PKK terör örgütlerinin irtibatlarına örnekleme yapılırken, ilimizde FETÖ'ye yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında dijital materyallerine el konulan bir şüphelinin, bu materyallerinin incelenmesi sonucu PKK terör örgütü propagandasına ilişkin verilerin elde edildiği açıklanmıştır. Bu açıklama sırasında, şüphelinin emniyet mensubu olduğu tarafımızdan sehven ifade edilmiş bu nedenle de açıklama bu şekilde yayımlanmıştır. Ancak, söz konusu şüpheli emniyet mensubu olmayıp, suç tarihi itibariyle infaz ve koruma memuru olarak görev yapan daha sonra görevinden ihraç edilen ve halen tutuklu olan bir kişidir.'
Kaynak: AA