Ghedira Açıklaması 'Çinliler Her Gün Bir Kaşık Zeytin Yağı Tüketseler Dünyada Zeytin Yağı Kalmaz'

Balıkesir’in Edremit ilçesinde zeytin üreticileri ile bir araya gelen Uluslararası Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Abdülletif Ghedira, “Çinliler her uyandığında küçük bir kaşık zeytin yağı tüketseler dünyada hiçbir şekilde zeytin yağı kalmaz” dedi.

Ghedira Açıklaması  'Çinliler Her Gün Bir Kaşık Zeytin Yağı Tüketseler Dünyada Zeytin Yağı Kalmaz'
Uluslararası Zeytinyağı Konseyi İcra Direktörü Abdülletif Ghedira, Edremit Ticaret Odası’nın organitasyonuyla bölge zeytincileri ile bir araya geldi. Dünya çapında yeni zeytin alanları oluşturulduğu ve yeni zeytin popülasyonları ile zeytin yağının değerinin düşeceği endişesini dile getiren zeytincilere cevap veren Ghedira “Yeni ülkeler dikiyor ama, Japonya 100 hektar alandan birkaç ton zeytin yağı elde ediyor. Ama bunun karşılığında 50 bin ton zeytin yağı tüketme alışkanlığı doğmuş. İnsan kendi malına sahip çıkar. Buna sahip çıkarken bu aynı zamanda zeytin yağı tüketme alışkanlığı doğurmuş. Yine aynı şekilde California’da küçük bir alanda 10 - 15 bin ton zeytin yağı üretmişler, fakat 300 bin ton tüketiyorlar. Yani ne kadar üretilirse o kadar fazla tüketiliyor. Akdeniz bu aşamada önemini kaybetmeyecek” diye konuştu.

Yeni üretimlerin tüketimi misli ile arttırdığının altını çizen Abdülletif Ghedira, ”Çin üretime başladı.

5 bin hektarları var şu an. Çinliler her uyandığında küçük bir kaşık zeytin yağı tüketseler dünyada hiçbir şekilde zeytin yağı kalmaz. O yüzden herkese zeytin yağı üretmelerini söylemeliyiz” dedi.

Kaynak: İHA