Germencik'te Uluslararası Türk Dünyası Ve Türklük Bilinci Sempozyumu

Germencik ilçesinde Uluslararası Türk Dünyası ve Türklük Bilinci Sempozyumu gerçekleştirildi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü, çeşitli üniversitelerden bilim insanlarının katılımıyla, Türk dünyasının geçmiştin günümüze milli bilinç etrafında oluşturduğu birikimi ele aldıklarını söyledi.

Dünyanın birçok yerinde Türk nüfusunun olduğunu ve varlığını koruduğunu aktaran Üçüncü, 'Türkçe, İngilizceden sonra dünya üzerinde coğrafi olarak en yakın bir kültür coğrafyasına yayılım alanlarına sahiptir. Dünyanın geleceğinde söz sahibi olacağı dillerden birisidir. Kalıcı kültür dillerinden bir tanesidir. Bu kültür bilincinin, dil bilincinin gelecek kuşaklara aktarılması açısından bu anlamdaki etkinliklerin ve bilimsel faaliyetlerin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de bilim adamları olarak bu çalışmaya katkı sunuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Sempozyumun ardından belediye parkında Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu konser verirken yöresel halk oyunları gösterisi de yapıldı.

Programa, Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Ümmet Akın, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA