Filistinli Tutuklulara 'Su Ve Tuz'lu Destek

Arap Birliği Genel Sekreterliği'nin, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinlilere destek amacıyla düzenlediği eylemde tutukluların tek gıdası olan 'su ve tuz' tüketildi Arap Birliği Ürdün Daimi Temsilcisi ve Ürdün'ün Kahire Büyükelçisi Ayid: 'İşgal güçleri, Filistin halkını ve tutukluları meşru haklarını istemekten vazgeçiremez'.

Arap Birliği Genel Sekreterliği'nin İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinlilere destek amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlediği eylemde, tutukluların tek gıdası olan 'su ve tuz' tüketildi.

Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinde düzenlenen eyleme, birliğin daimi temsilcilerinin yanı sıra siyasi şahsiyetler ve basın mensupları da katıldı. Katılımcılar, açlık grevindeki Filistinlilerin tek gıdası olan 'su ve tuz' tüketerek, tutukluların sıkıntılarına dikkati çekti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, eylemde yaptığı konuşmasında, Birleşmiş Milletler'in (BM) ve uluslararası toplumun, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik işgalin çirkinliğini yansıtan ihlalleri durdurmak için harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Arap Birliği Daimi Temsilcisi ve Filistin'in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şubeki ise bu eylemin, İsrail'in cellat politikalarını reddeden öfke ve protesto mesajı taşıdığını söyledi.

Arap Birliği Ürdün Daimi Temsilcisi ve Ürdün'ün Kahire Büyükelçisi Ali el-Ayid de ülkesinin Filistin meselesindeki gelişmelerin takibi için Arap Birliği ve Genel Sekreteri ile koordinasyon içinde olmaya devam edeceğini ifade ederek, grevdeki tutuklulara destek, onların mesajlarının dünyaya iletilmesi ve iki devletli çözüm çerçevesinde işgalin sonlandırılması çalışmaları konusunda da iş birliğinin süreceğini kaydetti.

Özgürlük ve onur grevinin direniş için harika bir örnek sunduğunu ifade eden Ayid, 'İşgal güçleri, Filistin halkını ve tutukluları meşru haklarını istemekten vazgeçiremez.' dedi.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, 'İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi' için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.
Kaynak: AA