FETÖ Davasında Tanık Polis Açıklaması 'Komiserin 'Darbe Olursa Kimse Karşı Koymasın' Dediğini Duydum'

Samsun’un Ladik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 2’si tutuklu 8 polisin yargılandığı davada tanık polis verdiği ifadede, "Komiserin ’darbe olursa kimse karşı koymasın’ dediğini duydum" dedi.

Samsun’un Ladik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Soruşturması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından müebbet ve 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 2’si tutuklu 8 polisin yargılanmalarına devam edildi.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, 9,5 ay önce tutuklanan komiserler R.Y. ile A.Ö. İlçe Emniyet Müdürü Ş.O. ile birlikte toplam 8 eski polis hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanık olarak sanıklarla birlikte daha önce Ladik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polisler dinlendi. Duruşmada tanık olarak ifade veren polis memurlarından biri, "Komiser A.Ö., ’Bana yetki verilse Menzil gurubunu ve AK Parti’lilere hesap soracağım. Her şeyi paralel mi yapıyor?’ dedi.

Komiserler bize polis lokalinde otururken televizyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktığında ise, ’Ya televizyonu kapatın ya da sesini kısın’ diyorlardı. Bizi lokalden dışarı çıkarıyorlardı. Karakola her gün Zaman gazetesi geliyordu ancak kimin abone olduğunu bilmiyorduk" dedi.

Tanık diğer polis memuru ise, "R.Y. komiserin ’Darbe olursa, asker gelirse kimse direnmesin. Yapacak birşey yok’ dediğini polis arkadaşlardan duydum" diye konuştu.

Savcı, sanıkların örgütün gizi haberleşme ağı olan ByLock kullanıp kullanmadıklarının tespiti ve dosya kapsamındaki suç vasfını da göz önünde bulundurarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 19 Haziran 2017 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA