Elazığ'daki FETÖ/PDY Soruşturmaları

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ilde soruşturma başlatılan bin 561 kişiden 482'si tutuklandı, 595 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik ilde bin 561 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı, bunlardan 482'sinin tutuklandığı, 595 şüpheli için de kamu davası açıldığı bildirildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ilde bin 561 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Gözaltına alınan şüphelilerden 482'sinin tutuklandığını, 332 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını, 12 kişinin gözaltı süresinin devam ettiğini ve 94 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

'Soruşturması tamamlanan 595 şüpheli hakkında, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan Elazığ 2. ve 3. Ağır Ceza mahkemelerine kamu davası açıldı. Başsavcılığımızca 139 şüpheli hakkında takipsizlik, 359 şüpheli hakkında ise yetkisizlik kararı verildi. Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılamaları yapılan 31 sanık hakkında yetkisizlik, 29 sanık hakkında mahkumiyet, 4 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. Soruşturma ve kovuşturmalar titizlikle, hak ve adalet çerçevesi içinde yürütülecektir.'
Kaynak: AA