Çöplükteki Köpeklerin Öldürüldüğü İddiası

Kırklareli'nin Vize ilçesindeki çöplükte köpeklerin öldürüldüğü iddia edildi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) gönüllüsü Mehmet Murat Ulu, ilçe çöplüğünde düzenlediği basın açıklamasında, çöplükteki köpeklerin kişi yada kişiler tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

Her gün en az 3 yada 4 köpeğin vurulmaya bağlı öldüğünü iddia eden Ulu, 1 ay içerisinde yaklaşık 150 köpeği ölü bularak gömdüklerini belirtti.

Sokak hayvanlarının yaşama hakkı olduğunu ifade eden Ulu, hiçbir canlının yaşama hakkının elinden alınamayacağını vurguladı.

Köpeklerin kimseye bir zararı bulunmadığını aktaran Ulu, neden öldürüldüklerine anlam veremediklerini söyledi.

İlçe çöplüğünde köpekleri öldürenlerin yakalanıp cezalandırılmasını istediklerini vurgulayan Ulu, şöyle konuştu:

'Yaklaşık 1 aydır HAYKONFED gönüllüleri olarak burada gönüllü çalışmalar yapıyoruz. Hayvanlar teker teker ölüyor. Burada yaklaşık 400’e yakın köpek vardı. Her gün en az 3 yada 4 tane köpeği ölü buluyoruz. Köpeklerin cesetlerini toplayarak gömüyoruz. Birçok yaptığımız araştırmalar ve soruşturmalar sonucunda burada belediye tarafından kişi yada kişilerin para karşılığında hayvanlar öldürüldüğünü öğrendik. Bu konuda araştırmalarımız sürüyor. Yapanları da yaptıranları da Allah'a havale ediyoruz. Yapanların en kısa sürede yakalanarak cezalandırılmalarını istiyoruz.'

Kaynak: AA