Burhaniye'de Geleneksel Çocuk Oyanları Şenliği Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Hüseyin Öner’in öncülüğünde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği tamamlanırken, dereceye giren öğrencilerin ödülleri de törenle verildi. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenlerde büyük coşku yaşandı.

Burhaniye'de Geleneksel Çocuk Oyanları Şenliği Yapıldı
Burhaniye’de bir ay önce başlatılan Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmaları’na 23 okul katılırken, 42 yarışma yapıldı. 2.sınıfların Yağ Satarım Bal Satarım, 3.sınıfların Mendil Kapmaca, 4.sınıfların Tombik ve 5.sınıfların da Kaleli Yakan Top oyunları ile katıldığı yarışmalarda büyük heyecan yaşandı. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreni önceside, Mendil Kapmaca ve Tombik oyunları yapılırken, türbinlerdeki öğrenciler yarışan arkadaşlarını teşvik için büyük gayret gösterdi. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mümin Erturan, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç .Dr. Oğuzhan İlban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent tarafından verilirken, pek çok veli öğrencilerin fotoğraflarını çekmek için yarıştı. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, büyük heyecan yaşadıklarını anlatırken, yarışmanın koordinatörü Öğretmen Müge Durmaz, yarışmanın 3 Nisan’da başladığını anlattı. Yarışmada, 42 karşılaşmanın yapıldığını anlatan Öğretmen Müge Durmaz, ”Yarışma boyunca çok heyecanlı karşılaşmalar oldu. Bu günde ödül törenini yaptık. Burada çocuklar yarışmayı kazanmayı ve kaybetmeyi öğrendi. Çok güzel bir tören oldu. Dereceye giren öğrenciler Balıkesir’de yapılacak olan il birinciliklerine katılacaklar” dedi.

Yarışmalarda Mustafa Keskin İlkokulu 2/A sınıfı Yağ Satarım Bal Satarım oyununda birinci olurken, Mendil Kapmaca da ise Şehit Yılmaz Kobak İlkokulu 3/B sınıfı birinciliğin sahibi oldu. Tombik yarışmasında ise Mustafa Keskin İlkokulu 4/A sınıfı birinci oldu. Törene, protokol üyelerinin yanı sıra daire müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle veliler katıldı.

Kaynak: İHA