BM Muhabirleri BYEGM'yi Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler (BM) muhabirleri, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünü (BYEGM) ziyaret etti.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, 10 BM muhabirinin katıldığı, İsviçre Yabancı Gazeteciler Derneği (APES) tarafından organize edilen, BYEGM'nin destek verdiği gezi kapsamında, BM muhabirleri heyetini kabul etti.

Burada yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi'nde karar verme ve veto yetkisi pozisyonunda sadece 5 ülke bulunmasını eleştiren Akarca, BM gazetecilerinin yazılarında BM'nin 5'ten daha büyük olduğunu vurgulamalarının önemine işaret etti.

Akarca, BM'nin, Suriye ve Irak başta olmak üzere Türkiye'ye komşu ülkelerdeki krizlere çözüm bulmada yeterli mücadele ortaya koyamadığını kaydetti.

Türkiye'deki anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecinde yabancı basının taraflı yayın politikası izleyerek sonucu etkileme girişiminde bulunduğunu belirten Akarca, yabancı basının özellikle de Avrupa basınının Türkiye ile ilgili konularda taraflı haber yaptığını ve ülkelerin Türkiye'nin iç politikasına müdahale etme girişiminde bulunduğunu söyledi.

Akarca, yabancı basın mensuplarına Türkiye'deki olayları daha iyi analiz ederek gerçekleri yansıtma çağrısında bulundu.

Heyetin Başkanı Jean Musy de gezinin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı BYEGM'ye teşekkür ederek, Akarca ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Mülteci kampları gezilecek

Ankara, Gaziantep ve İstanbul'u kapsayan Türkiye gezisi çerçevesinde BM gazetecileri, 5 Mayıs'ta Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile görüşerek mülteci kamplarını gezecek. 5 Mayıs'ta İstanbul'a gidecek gazeteciler, kültürel gezilerle programı tamamlayacak ve 7 Mayıs'ta Türkiye'den ayrılacak.

BM muhabirleri, Ankara'da TBMM, Dışişleri Bakanlığı, AK Parti Genel Merkezi, Anadolu Ajansı , TRT ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını da ziyaret etmişti.

Kaynak: AA