Bakan Kaya, TEOG'da Başarı Elde Eden Kardeşleri Ağırladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, TEOG'da önemli başarı elde eden Muşlu Beytaş kardeşlerle bir araya geldi Bakan Kaya: 'İnşallah Muş'taki, Varto'daki, bütün Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kızlarımıza örnek olursunuz. Her sene 120 soruyu doğru yapan bir sürü gencimiz, evladımız oluyor ama özellikle Doğu'da, Güneydoğu'da kızlarımız bu başarıyı yakalayınca ayrı bir mutluluk hissediyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TEOG'da önemli başarı elde eden Muşlu Beytaş kardeşlerle bir araya geldi.

Kaya, makamında gerçekleşen kabulde, Muş'un Varto ilçesinde yaşayan ve geçen yılki TEOG'da 120 soruya doğru cevap veren Ezgi Beytaş ile bu yılki TEOG'da başarı elde eden kardeşi Eda Beytaş ile babaları Nazım Beytaş'ı ağırladı.

Beytaş ailesiyle sohbet eden Kaya, baba Beytaş'ı da evlatlarının başarısından dolayı tebrik etti.

Eda Beytaş, Bakan Kaya'ya derslerine çok düzenli bir şekilde çalışarak bu başarıyı elde ettiğini anlatırken, geçen yılın Türkiye birincisi ablası Ezgi Beytaş ise 'Ben çok çalışmanın her zaman artı puan kattığına inanmıyorum açıkçası. Çünkü insan bence kendine de vakit ayırmalı, ailesiyle de vakit geçirmeli.' dedi.

Bakan Kaya'nın günde kaç soru çözdüğünü sorması üzerine Ezgi Beytaş, düzenli bir şekilde çalıştığını dile getirdi.

Eda ve Ezgi'ye kendi üniversiteye hazırlık sürecini anlatan Kaya, 'Ben üniversite sınavına hazırlanırken günde bin soru çözdüğüm günler oluyordu.' diye konuştu.

Kaya, başarılı olmak için düzenli bir şekilde çalışmanın önemine işaret etti.

- 'Gurur duyuyoruz'

Bakan Kaya'nın sorusu üzerine Baba Beytaş da iki çocuğu olduğunu ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi.

Zor şartlarda büyük bir başarı örneği sergileyen abla kardeşin ileride de çok güzel üniversitelerde okuyacağından emin olduğunu vurgulayan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İnşallah Muş'taki, Varto'daki, bütün Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kızlarımıza örnek olursunuz. Her sene 120 soruyu doğru yapan bir sürü gencimiz, evladımız oluyor ama özellikle Doğu'da, Güneydoğu'da kızlarımız bu başarıyı yakalayınca ayrı bir mutluluk hissediyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz.'

- Kaya'dan 'İzmir ve İstanbul gezisi' sözü

Bakan Kaya'nın kabulde Beytaş ailesine kendileri için yapabileceği bir şey olup olmadığını sorması üzerine Eda Beytaş, 'Ben ve ablam İzmir ve İstanbul'u gezmek istiyoruz.' dedi.

Genç kızlara İstanbul ve İzmir gezisi sözü veren Kaya, bürokratlarını bu konuda talimatlandırdı.

Kabulun sonunda Bakan Kaya, abla kardeşe diz üstü ve tablet bilgisayar hediye ederek, 'Bilgisayarı daha çok eğitim amaçlı kullanın. Hem derslerinize hem kültürel hayatınıza katkı sağlasın diye umuyoruz.' dedi.

Kaynak: AA