Antalya'da Midye Operasyonu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlıksız koşullarda üretilen 200 kiloya yakın midye dolmaya el konuldu.

Antalya'da Midye Operasyonu
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Konyaaltı Sahili ve Kaleiçi bölgelerinde, halkın sağlığını tehlikeye sokacak koşullarda üretilen midye dolmalarının satışını engellemek için operasyonlar düzenledi.

Kepez ve Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de eşlik ettiği baskınlarda, midyeciler ve ekipler arasında kovalamaca yaşandı. Zabıta ekipleri yunuslar eşliğinde, Konyaaltı sahilinde seyyar olarak satış yapan midye satıcılarını yakalarken, kaçan diğer midyecileri bulmak için sahilde bulunan tuvaletleri bile tek tek kontrol etti.

11 farklı bölgeye eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, hijyen kuralları hiçe sayılarak hazırlanan 200 kiloya yakın midye dolmasına el konuldu. Midye dolma üretiminde kullanılan çamaşır makinesi, buz dolapları da ele geçirildi. 2 gün boyunca gündüz ve gece düzenlenen operasyonlarda midye dolmaların satışını gerçekleştiren 26 midyeci, 1 simitçi, ışık malzemeleri satan 1 kişiye ise cezai işlem uygulandı.
Kaynak: İHA