'Annenizle Vizesiz Seyahatin Keyfini Çıkarın'

Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, anneler günü için çocuklara anneleriyle birlikte ucuz ve vizesiz seyahat edebilecekleri ülkeler önerisinde bulundu. Hacıbayramoğlu, vizesiz gezilebilecek ülkeler arasında Makedonya,Bosna Hersek, Gürcistan, Ukrayna, Lübnan’ın başı çektiğini söyledi.



Anneler gününe az bir süre kala Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, çocuklara anneleriyle birlikte gezebileceği ucuz ve vizesiz yerler hakkında bilgi verdi. Hacıbayramoğlu, Vizesiz gezilebilecek ülkeler arasında Makedonya,Bosna Hersek, Gürcistan, Ukrayna, Lübnan’ın başı çektiğini belirtti.



"Makedonya’nın manzarasına bayılacaksınız"

Anneler ile birlikte vize almadan da görebilecek harika yerler olduğunu ifade eden ve vizesiz seyahatin keyfini çıkarmayı öneren Hacıbayramoğlı, Üsküp, Ohri gibi şehirleriyle Makedonya’nın turistlerin hiç yabancılık hissetmeyeceği bir ülke olduğunu aktardı. Hacıbayramoğlu, "Balkan göçmeni bir aileden geliyorsanız, annenize mutlaka böyle bir tatil armağan edin. Yemekler, gelenek ve görenekler size tanıdık gelecek. Hatta çarşılarında dolaşırken pek çok kişinin Türkçe konuştuğunu göreceksiniz. Makedonya’nın başkenti Üsküp İstanbul’a uçakla yaklaşık 1 buçuk saat uzaklıkta ve vize almadan seyahat edebilirsiniz. Üsküp’te Osmanlı’dan kalma çok sayıda eser var. Camiler, çarşısı, kalesi gezilebilir. Üsküp’e arabayla yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Ohri ise doğasıyla muhteşem bir yer. Göl kenarı konumlanmış bu şehir, UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmış. Bu şehirdeki Osmanlı konaklarına ve göl manzarasına bayılacaksınız. Üstelik Makedonya ucuz bir ülke. Yemek içmek için çok fazla para harcamazsınız” dedi.



"Saraybosna’daki Osmanlı köyü Pocitel’i mutlaka görün"

Balkanlarda Osmanlı izlerini en fazla görebileceğiniz şehirlerin başında gelen Saraybosna’ya gitmek için de vize gerekmediğini belirten Hacıbayramoğlu, “Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gezecek Osmanlı eserleri çok. Saraybosna’ya yaklaşık 2 saat uzaklıktaki köprüsüyle ünlü Mostar şehri ve oranın hemen yakınlarındaki bir başka Osmanlı köyü Poçitel de mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Saraybosna ve Mostar turunuza fırsatınız varsa Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı da ekleyebilirsiniz. İki ülke arasında sınır var ancak her iki ülke de Türk vatandaşlarından vize istemiyor” diye konuştu.



"Karadeniz’i içine alan mini tur yapabilirsiniz"

Karadeniz kıyısında Türklerden vize istemeyen Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelerin bulunduğunu vurgulayan Hacıbayramoğlu Karadeniz’i de içine alan mini bir tur da önerdi. Rusya ve Karadeniz kıyısında bulunan diğer bazı ülkelerin Türklerden vize istediğini ifade eden Hacıbayramoğlu, "Ancak sınır komşumuz Gürcistan’a pasaportsuz bile gidebilirsiniz. Gürcistan’ın en turistik şehri Batum. Uçakla Trabzon’a gidip mini bir Karadeniz turu yapıp oradan Artvin’deki Sarp sınır kapısından günübirlik Batum’a geçebilirsiniz. Günübirlik geçişlerde pasaport istenmiyor. Artvin’den Batum’a otobüs ve minibüs seferleri de yapılıyor. Trabzon’dan ise Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Evi ve Uzungöl gibi yerleri gezmeden dönmeyin" açıklamalarında bulundu.

"Mayıs’ta Lübnan’da denize bile girebilirsiniz"

Türklerden vize istemeyen bir başka ülkenin de Lübnan olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, “Akdeniz kıyısında yer alan Lübnan’ın başkenti Beyrut ise savaşın izlerini halen tam olarak silemese de güzelliğini kaybetmemiş bir şehir. Eğlence hayatıyla ünlü Beyrut’ta Mayıs ayında havalar iyice ısınıyor. Denize bile girebilirsiniz. Akdeniz sahilleri boyunca uzanan bu güzel şehirde Byblos Antik kenti, Mohammed Al Amin Camisi, Saint Georges Kilisesi, Monot Caddesi, Yıldız Meydanı gibi yerler gezilebilir’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA