Ankara'da Pakistan'a Özgü Düğün Kıyafetleri Sergilendi

Etkinliğe, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın eşinin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde, ülkenin geleneksel düğün kıyafetlerinin tanıtıldığı etkinlik düzenlendi.

Pakistan sefiresi Mahvish Süheyl'in ev sahipliğindeki programa, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar, Türk-Pakistan Kadınları Dostluk Derneği Başkanı Sebahat Özer ve dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisinin eşleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, çiçekten yapılmış bilekliklerin konuklara dağıtılmasının ardından Pakistan'ın geleneksel kıyafetlerinin tanıtıldığı sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Süheyl, buradaki konuşmasında, kardeş ülkeler Pakistan ile Türkiye'nin bu dostluğu daha da güçlendirmek amacıyla daima çaba gösterdiğini dile getirdi.

Türk-Pakistan Kadınları Dostluk Derneği Başkanı Sebahat Özer de etkinlik dolayısıyla Süheyl'e teşekkürlerini ileterek hediye takdim etti.

Konuşmaların ardından, Pakistan'da üç gün süren düğün merasimiyle ilgili konuklara bilgi verilerek şarkılar eşliğinde kına merasimi canlandırıldı.

Geleneksel düğün kıyafetleri için çekiliş yapıldı. Çekiliş biletlerinin geliri, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak dağıtılmak üzere dernek üyelerine verildi.

Etkinliğin ardından konuklara Pakistan'ın geleneksel yemekleri ikram edildi.

Kaynak: AA