Adıyaman'da 2. Gıda Tarım Fuarı Açıldı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen 2. Gıda Tarım Fuarı açıldı.

Adıyaman-Kahta karayolu üzerinde kurulan ve 93 firmanın katıldığı fuarın açılışında konuşan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman'ın çıtasını yükseltmeye çalışacaklarını belirtti.

Fuara katılan firmaların yüzde 30'unun il dışından geldiğini ifade eden ATSO Başkanı Uslu, fuarı uluslararası düzeyde gerçekleştirmek için Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından destek istedi.

Adıyaman'da sorumluluk sahibi herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Uslu, 'Ne zaman Ortadoğu ülkelerinin de bu fuara katılımını sağlarsak Adıyaman'ın üretimini dünya pazarıyla buluşturmuş oluruz.' dedi.

Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ise, il genelinde 28 bin çiftçinin 2 milyon 410 bin dekar alanda tarım yaptığını kaydetti.

Fuarı organize eden Medya Trend Fuarcılık Genel Koordinatörü Mustafa Gül de, Adıyaman'ın fuarcılıkta çok hızlı ilerlediğini belirtti.

Belediye Başkanı Kutlu'nun da açılışına katıldığı fuar 4 gün açık kalacak.

Kaynak: AA