AA Haber Akademisi Fotoğrafçılığı Sahada Öğretti

Anadolu Ajansı Haber Akademisinin, AA'nın 97 yıllık fotoğraf deneyimini paylaşmak amacıyla başlattığı 'Fotoğrafçılık Eğitimi' sona erdi Beypazarı, Ankara Kalesi ve Kapadokya'da sahada eğitim imkanı bulan katılımcılar, fotoğraf sanatçılarının deneyimlerinden de yararlandı Katılımcılardan Gün: 'Hocalarım sayesinde fotoğrafın inceliklerini öğrendim. Kendime güvenim arttı. Sahada eğitim görmemiz çok faydalı oldu. Yeni yerler gezerek, fotoğraf çekmeyi keşfettik'

Anadolu Ajansı Haber Akademisinin, AA'nın 97 yıllık fotoğraf deneyimini paylaşmak amacıyla başlattığı 'Fotoğrafçılık Eğitimi' tamamlandı.

AA Haber Akademisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitime katılan 13 öğrenciye dersler, Genel Müdürlük binasında verildi.

Anadolu Ajansının fotoğraf alanındaki deneyimini paylaşmak amacıyla başlatılan çalışmada katılımcılara, Ankara Kalesi, Hamamönü, Hacıbayram Camisi, Yedigöller, Beypazarı ve Kapadokya'ya düzenlenen geziler aracılığıyla uygulamalı eğitim imkanı da sunuldu.

AA'nın tecrübeli foto muhabirleri ile Coşkun Aral, Ozan Sağdıç, Merih Akoğul gibi deneyimli fotoğraf sanatçılarının verdiği eğitimler dışında, katılımcılar doğa, mimari, sokak ve belgesel fotoğrafçılığı konularında da bilgilendirildi.

- 'Doğru fotoğraf çekmeyi öğrendik'

Eğitime katılan öğrencilerden Muhammet Ali Atan, temel fotoğraf bilgisinin olduğunu ancak eğitimler sayesinde, sanatın teknik ve pratik yönlerine ilişkin birçok yeni bilgi edindiğini söyledi.

Batman İl Müftülüğü Basın Merkezinde çalışan kursiyer Muhammed Gün ise önceden fotoğraf makinesini 'otomatik modu' dışında kullanamadığını anlattı.

Eğitim sayesinde tüm eksikliklerini giderdiğini ifade eden Gün, 'Hocalarımın sayesinde fotoğrafın inceliklerini öğrendim. Kendime güvenim arttı. Sahada eğitim görmemiz çok faydalı oldu. Çünkü birçok kursta sahada eğitim verilmiyor. Yeni yerler gezerek, fotoğraf çekmeyi keşfettik.' şeklinde konuştu.

'Fotoğrafçılık Eğitimi'nin AA Haber Akademisi Koordinatörlüğünce İstanbul'da da düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: AA