9. TRT Belgesel Ödülleri Ve Belgesel Günleri

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun düzenlediği '9. TRT Belgesel Ödülleri' etkinlik ve final haftası 1115 Mayıs'ta gerçekleştirilecek

Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) düzenlediği '9. TRT Belgesel Ödülleri' etkinlik ve final haftası 11-15 Mayıs'ta yapılacak.

TRT Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, belgesel sinemayı teşvik etmek üzere İstanbul'da düzenlenen Belgesel Günleri'ne, 78 ülkeden toplam 677 filmle başvuruda bulunuldu.

Bu yılki etkinlikte, daha fazla salonda, daha fazla film seyirciyle buluşacak. 11-14 Mayıs'taki gösterimlerde belgeseller ücretsiz izlenebilecek.

Gösterimlere, TRT İstanbul Harbiye Radyo Evi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Fransız Kültür Merkezi, Grandpera Emek Cinemo Salonları, Akbank Sanat ve İtalyan Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

Açılış, ödüllü yönetmen Isabelle Boni-Claverie'in 'Too Black To Be French' belgeseliyle gerçekleştirilecek. Etkinlikte finalist film gösterimlerinin yanı sıra 'Panorama' bölümünde 'Göç ve Ayrımcılık' temalı belgeseller yer alacak.

Ayrıca bu yıl uluslararası festivallerde öne çıkan insanlık hallerine dair birçok film, 'Özel Seçki' başlığı altında izleyiciyle buluşacak.

Hafta boyunca sürecek etkinliklerde 'Belgesel, Etik, Belgeselin Fonlanması, Kültür ve Belgesel' konulu panellerin, 'Gerçek Sinema ve İnteraktif Belgesel' temalı sunumların yanı sıra belgesel buluşmaları ve açık hava konserleri olacak.

TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası tarafından düzenlenecek '4 Meydan 4 Konser' etkinlikleri, 7-10 Mayıs'ta Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Taksim-Tünel'de gerçekleştirilecek.

Mevcut yarışma kategorilerinin yanı sıra bu yıl ilk kez başlatılan 'Proje Destek' yarışmasıyla yerli belgeselcilere yeni bir destek alanı oluşturulması amaçlanıyor.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek TRT Belgesel Ödülleri, ödül töreni ve gala özel programıyla son bulacak.

Kaynak: AA