6 Ayda 3 Kez Soyulan Büfeciye Kredi Borcundan Hapis Şoku

Antalya’da işlettiği büfe 6 ayda 3 kez soyulunca kredi borcunu ödeyemeyen adam icralık oldu. Tost satarak evini geçindirmeye çalışan Oktay Altıntaş, ödeyemediği kredi borçları nedeniyle cezaevine girecek.

6 Ayda 3 Kez Soyulan Büfeciye Kredi Borcundan Hapis Şoku
Evli ve 2 çocuk babası 42 yaşındaki Oktay Altıntaş, 3 yıl önce market açtığını ama hırsızların verdiği zarar nedeniyle iş yerini 3 haftadır tost ve çay üzerine satış yapan büfeye çevirmek zorunda kaldığını söyledi.

İlk soygunun ardından kredi çekerek aldığı malların da çalındığını belirten Altıntaş, borçlarını ödeyemez duruma geldiğini dile getirdi.

Çocuklarının eğitimi nedeniyle yurt dışından memleketi Antalya’ya geldiğini aktaran Altıntaş, "Hayatımı devam ettirme adına tekel market üzerine olan bu işletmeyi devraldım. Geçen yıl 6 ay içinde 3 kez marketimde hırsızlık oldu. Aradan geçen süre içinde hırsızlar yakalandı. Ama kısa süre sonra serbest bırakıldı" dedi.



"Tutuklanacağım"

Hırsızlıkların ardından marketine ürün almak için kredi çekmek zorunda kaldığını dile getiren Altıntaş, "O mallar da çalındı. Arkasından eşim ve kendimin kredi kartlarıyla yeniden mal aldım, onlar da çalındı. Elimdeki nakit de bitti. 6 ay içinde 3 kez hırsızlık oldu. Hırsızlar son geldiğinde dükkanın kepenklerini kırdı, içeride bir şey bulamadı sinirlendi sanırım. Hırsızlık olayları olunca kredi için verdiğim taahhüt süresi doldu. İcralık oldum. Ödeyemeyince hakkımda tutuklama kararı çıktı. Hırsızlın çaldığı mal yüzünden ben tutuklanacağım" diye konuştu.



"Hırsız dışarıda"

Mahallede cadde boyunca tüm marketlere hırsız girdiğini ve esnafın mağdur olduğundan yakınan Altıntaş, "Hırsızlardan bıktık. Dükkanımın içini boşalttılar. Tost satarak ekmek parası kazamaya çalışıyorum. Gerekli her yere şikayette bulundum ama kimse ilgilenmiyor. Vergimizi ödüyoruz, çalışıyoruz. Bunun karşılığı hırsız girdiği zaman sigortan yoksa, havanı alırsın mı olacak. Büyük marketlerin hırsızlarını hemen buluyorlar. Benim zararımı kim karşılayacak. Bana tutuklama kararı çıkıyor, hırsız serbest. Ben o parayı keyfime harcamadım. Dükkanıma mal koydum" ifadelerine yer verdi.

Hırsızlık anı ise marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Markete giren yüzleri kapalı iki hırsızın, raflardaki alkol ve sigaraları çuvala doldurdukları görüldü.

Kaynak: İHA