5'İnci Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nde Bosnalı Şairden Recep Tayyip Erdoğan Şiiri

Sultanbeyli Belediyesi tarafından “Direniş ile Gelen Birliktelik ve Diriliş Ruhu” temasıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin galasına Bosna Hersekli şair Cemalettin Latiç’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a adlı şiiri damga vurdu. Latiç, Erdoğan’a yazdığı şiirle katılımcılardan büyük alkış aldı.

5'İnci Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nde Bosnalı Şairden Recep Tayyip Erdoğan Şiiri
Sultanbeyli Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin gelecek nesillere sanatla aktarılması amacıyla “Direniş ile Gelen Birliktelik ve Diriliş Ruhu” temasıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin galası gerçekleştirildi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen galaya İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, festivalin danışman kurulunda yer alan yazar İskender Pala, Fatih Andı, Cahit Koytak, Cengiz Tomar ve Türkiye’nin önde gelen birçok şairinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen çok sayıda şair katıldı.

İsmini Sultanbeyli’de yetişen “İstanbulensis” çiçeğinden alan festival dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve Türkiye’nin önemli şairlerinin şiirlerini okumalarıyla başladı.

Bosna Hersekli şair Cemalettin Latiç’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a isimli şiiri ile Lübnanlı Refet Muhammed Reşit El Mikati’nin 15 Temmuz adlı şiiri geceye damga vurdu. Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi sergilediği dik duruşa dikkat çekerek Türkiye’ye olan sevgilerini dile getiren şairler, Türkçe selamlamalarıyla da katılımcılardan büyük alkış aldı. Şairlerin kaleme aldıkları şiirlerle 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Türk milletinin gösterdiği direnişe dikkat çektiği gecede katılımcılar her bir şiiri dikkatle takip etti.

“Milyonların ülkesine, devletine sahip çıkışı destansı bir olaydı”

Yaşanılan birçok şeyin sanatla kalıcılık sağladığını ve 15 Temmuz’a da şiirlerle, edebiyatla dikkat çekmek istediklerini ifade eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Arzumuz, temennimiz 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımızın davetiyle birlikte fikirleri ne olursa olsun milyonların ülkesine, devletine sahip çıkışı destansı bir olaydı. Bu destansı olayın unutulmaması nesilden nesile aktarılması için bizler edebiyat dünyasında yazılarla, şairlerin şiirleriyle kalıcı olmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda Türkiye dahil 20 ülkeden 50 şairimizin katılımıyla 3-6 mayıs arasında şiir festivalimizde söz ustaları diriliş temaları şiirlerini edebiyat dünyasıyla kültür dünyasıyla paylaşmış olacak. Acımızı, ızdırabımızı, sevdamızı, yansıtmakla, anlatmakla beraber özellikle o büyük destanı da anlatsın istedik” dedi.

3-6 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan festival kapsamında 20 ülkeden 50 şair şiirseverlerle buluşmuş olacak.
Kaynak: İHA