Yoldaki Toz Ve Çukuru 'Halı'yla Çözdüler

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, yağmur suyu hattı kanal çalışması nedeniyle yollarda oluşan çukurlardan şikayetçi olan kent sakinleri çözümü yola halı sermekte buldu Muhtar Can: '5 aydır bir sokak bitirilip asfaltlama yapılmadı. Toz, çamur olmasın diye esnaf, vatandaş yola halı serdi. Vatandaş, esnaf, engelli herkes büyük sıkıntı yaşıyor.' Oğlu serebral palsi hastası olan Dikici: 'Çocuğumun ikinci kattaki evden sokağa inebilmesi için binaya özel asansör yaptırdık. Yakınlarda park olmadığı için eve yakın caddede yürütmek zorunda kalıyoruz ancak sokakların hali nedeniyle dışarıya çıkamıyoruz'

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, yağmur suyu hattı kanal çalışması nedeniyle oluşan toz ve çukura tepki gösteren mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunu sokağa halı sererek çözdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesince Yunus Emre Mahallesi'nde yapımına 5 ay önce başlanan kanal çalışmasının tamamlanamaması tepki çekiyor. Çalışmadan dolayı sokakta oluşan çukur, toz ve çamur ise mahalle sakinlerinin yaşamını zorlaştırıyor. Kanal çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını isteyenler, yaşadıkları soruna çözümü ise sokağa halı sererek buldu.

Mahallenin Muhtarı Süleyman Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin yağmur suyu hattı kanal çalışmasının 5 ay önce başladığını söyledi.

Çalışma uzadıkça vatandaşlardan gelen şikayetlerin de arttığını anlatan Can, şöyle konuştu:

'Kanal işi 20'den fazla sokakta sürüyor. Bundan dolayı sokaklarda çukurlar oluşuyor. İşlerin tamamlanarak bir an önce çukurların kapatılmasını istiyoruz. 5 aydır bir sokak bitirilip asfaltlama yapılmadı. Toz, çamur olmasın diye esnaf, vatandaş yola halı serdi. Vatandaş, esnaf, engelli herkes büyük sıkıntı yaşıyor. Bu durumu belediye bürokratlarına ilettik. Bir an önce asfaltlama yapılmalı, bu sıkıntıdan kurtulmak istiyoruz.'

- Engelli oğlunu sokağa çıkaramıyor

Mahalle sakini Ayşe Dikici de serebral palsi hastası 13 yaşındaki oğlu Sezer Dikici'nin yürüteç sayesinde hareket edebildiğini anlattı.

Oğlunun hastalığı nedeniyle sürekli egzersiz yapması gerektiğini dile getiren Dikici, şu ifadeleri kullandı:

'Çocuğumun ikinci kattaki evden sokağa inebilmesi için binaya özel asansör yaptırdık. Yakınlarda park olmadığı için eve yakın caddede yürütmek zorunda kalıyoruz ancak sokakların hali nedeniyle dışarıya çıkamıyoruz. Bu durum nedeniyle çocuğumu neredeyse 6-7 aydır hiç çıkartamadım. Yürüyemediği için ayakları geriye gitmeye başladı. Sokağımızda 11 aydır çalışma var. Sokakta yürüyemediği için yürüme bandı aldık ama o da hızlı olduğu için yetişemiyor, bu nedenle kullanamıyoruz.'

Mahalle esnafından Muharrem Uyanık ise doğalgaz, kanalizasyon son olarak da yağmur suyu kanalı için kazılan sokağın toz ve çamur halinde olduğunu idile getirdi. Sokağın bu durumunun esnafı da etkilediğine işaret eden Uyanık, 'Esnaf sokağa halı sererek toz ve çamuru engellemeye çalışıyor.' dedi.

Kaynak: AA